Pagaidu jumts Rīgas pilij būs ne ātrāk kā pēc divām nedēļām (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pagaidu jumts Rīga pilij tiks uzlikts ne ātrāk kā tuvākās pusotras vai divu nedēļu laikā, tikmēr būvnieki dara, ko var, lai ar īpašiem materiāliem pasargātu izdegušās telpas no lietus, biznesa portālam «Nozare.lv» atzina pilnsabiedrības «SBRE» pārstāve Mārīte Straume.

Viņa norādīja, ka iepriekšējo dienu vētras dēļ strādnieki nav varējuši tikt uz jumta, līdz ar to darbi iekavējušies.

«Darām, ko varam. Virs Baltās zāles jumts tika uzlikts jau pirmajās dienās pēc ugunsnelaimes. Savukārt ar Svinību zāles jumtu nav tik vienkārši, jo ir ļoti liela nosedzamā platība. Bija plānots, ka pagaidu jumta uzlikšanu pabeigsim līdz jūlija beigām, tomēr tagad skaidrs, ka tam būs nepieciešama vēl pusotra, divas nedēļas, jo strādnieki vētras dēļ vairākas dienas nedrīkstēja strādāt,» sacīja Straume.

Viņa arī norādīja, ka izdegušās telpas pārsegtas ar pietiekami izturīgu materiālu, lai spētu noturēt vēja brāzmas un lietus ūdeni.

Kā ziņots, šodien kultūras ministre Žaneta Jaunzemes-Grende (VL-TB/LNNK) norādīja, ka nekavējoties ir jāatrod risinājums pagaidu jumta izbūvei ugunsgrēkā cietušajai Rīgas pilij. Risinājums ar pagaidu jumtu ir jāatrod, jo Rīgas pils ēka ir viens no senākajiem, izcilākajiem un ar augstu autentiskuma pakāpi saglabātajiem valsts kultūras pieminekļiem, kura bojājumu apjoms patlaban vēl tiek apzināts. Tas pats attiecināms uz muzeju kultūras vērtību krājumiem, kuriem neatgriezeniskus bojājumus nenodarīja uguns, bet kurus tagad apdraud lietusūdeņi un pelējums.

Ugunsgrēkā, kas Rīgas pilī plosījās naktī uz 21.jūniju, visvairāk cietusi Baltā zāle, kuras pārsegums ir pilnībā sadedzis. Kopumā uguns nopostījusi pili 3200 kvadrātmetru platībā.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu