Vilciena katastrofa Spānijā: glābēji beidz darbu (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pēc trešdienas vēlā vakarā notikušās traģiskās ātrvilciena katastrofas Spānijas ziemeļrietumos glābēji ir beiguši darbu. Nelaimē kopumā dzīvību zaudējuši 78 cilvēki, bet cietuši vairāk nekā 140 cilvēki, liecina jaunākā informācija.

Kā ziņo LETA, Spānijas karalis Huans Karloss un kroņprincis Felipe ceturtdien atcēluši visus savus publiskos pasākumus sakarā ar pasažieru vilciena katastrofu, savukārt Galisijas reģions, kur notika katastrofa, izsludinājis septiņas dienas ilgas sēras.

Kā pavēstīja karaļnama pārstāvis, šāds solis sperts, sērojot par avārijas upuriem.

Tikmēr Galisijas reģiona prezidents Alberto Nunjezs Feiho izsludinājis septiņu dienu sēras.

Jau ziņoja LETA, ka avārija notika Spānijas ziemeļrietumos, kur no sliedēm nobraucis pasažieru vilciens.

Avārijā apgāzušies četri vagoni, no atlūzām redzami ceļamies dūmi, gar sliedēm atrodas ar segām apsegti līķi. Viens no vagoniem triecienā ticis sašķaidīts.

Katastrofa notika plkst.20.42 pēc vietējā laika (plkst.21.42 pēc Latvijas laika), kad vilciens ar 218 pasažieriem un četriem darbiniekiem grasījās iebraukt Santjago de Kompostelas stacijā ziemeļrietumu reģionā Galisijā.

Kāds aculiecinieks radiostacijai «Cadena Ser» pastāstīja, ka vagoni līkumā vairākas reizes apgāzušies un tad apstājušies, kad bija sastūmušies viens otram virsū.

Spānijas mediji izteikuši minējumus, ka katastrofa notikusi ātruma pārsniegšanas dēļ.

Sabiedriskais telekanāls TVE ziņo, ka avāriju varētu būt izraisījusi ātruma pārsniegšana, taču valsts dzelzceļa kompānijas «Renfe» pārstāvis paziņoja, ka ir pāragri minēt avārijas cēloni.

Avīze «El Mundo» raksta, ka vilciens pilsētas zonā traucies ar ātrumu 220 kilometri stundā, lai gan tur atļautais ātrums ir 80 kilometri stundā.

Laikraksts «El Pais» lēš, ka vilciens braucis ar ātrumu 180 kilometri stundā, kad notika katastrofa.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu