Avarējušā vilciena mašīnistam izvirza apsūdzības (34)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pret mašīnistu, kurš vadīja Spānijā traģiski avarējušo vilcienu, izvirzītas apsūdzības par slepkavību aiz neuzmanības, vēstī ārvalstu mediji.

Par to sestdien notikušajā preses konferencē paziņoja Spānijas Iekšlietu ministrijā.

«No ceturtdienas vakara viņš [mašīnists] oficiāli ir apcietināts saistībā ar izvirzītajām apsūdzībām par slepkavību aiz neuzmanības,» viņš sacījis.

Šobrīd mašīnists atrodas slimnīcā un ir policijas uzraudzībā.

«Apollo» jau ziņoja, ka Spānijā avarējušā vilciena mašīnists mirkli pirms katastrofas radio saziņā ar dispečeriem paspējis paziņot, ar kādu ātrumu traucas vilciens un, ka tas tūlīt avarēs.

Traģēdijas brīdī tajā vietā atļautais braukšanas ātrums bija ievērojami pārsniegts.

«Es braucu ar 190 (kilometriem stundā lielu ātrumu) un nobraukšu no sliedēm,» sacījis vilciena mašīnists mirkli pirms traģiskā negadījuma.

Savukārt jau brīdi pēc avārijas cietušais vilciena vadītājs vēlreiz sazinājies ar dispečeriem.

«Esmu avarējis. Ko man darīt, ko man darīt?» sacījis viņš. «Mēs visi esam tikai cilvēki,» žēlojies viņš. «Es ceru, ka neviens nav gāji bojā, jo tā [nelaime] būs uz manas sirdsapziņas,» Spānijas medijs citē mašīnistu.

Dzīvību traģiskajā negadījumā zaudēja 78 cilvēki.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu