Štrombergs un Mankus PČ nesasniedz pusfinālu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Agrā svētdienas rītā tālajā Jaunzēlandē noslēdzās pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā, portālu "Apollo" informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs Toms Markss.

Prestižajā vīru elites grupā labākie no Latvijas sportistiem bija Māris Štrombergs un Toms Mankus, kuri aizkļuva līdz ceturtdaļfināla braucienam, bet par pasaules čempionu kļuva Lielbritānijas BMX sportists Laims Filips.

Pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā pēc ilgāka pārtraukuma norisinājās Okeānijas kontinentā esošajā Jaunzēlandē. Vairāki simti pasaules spēcīgākie BMX braucēji par pasaules čempiona titulu cīnījās samērā šaurajā, bet ļoti ātrajā trasē, kas ierīkota Oklendas sporta arēnā.

Agrā svētdienas rītā pēc Latvijas laika norisinājās pamatsacensības junioru un elites grupām. Latviju junioru konkurencē šajā čempionātā pārstāvēja Kristens Krīgers, dāmu elitē Sandra Aleksejeva, bet vīru elitē Latvijas godu aizstāvēja Štrombergs, Mankus un Rihards Veide.

No sākuma norisinājās kvalifikācijas braucieni, kurus pārvarēja visi Latvijas elites vīri un juniors Krīgers. Diemžēl sacensības jau pēc pirmās kārtas noslēdzās Sandrai Aleksejevai.

Astotdaļfināla braucienos elites vīru grupā otrais bija Štrombergs, kurš piekāpās vienīgi mājiniekam Markam Vīleram. Ceturtdaļfinālam kvalificējās arī Mankus, kuram savā braucienā ceturtā vieta. Tikmēr kritienu piedzīvoja Rihards Veide, kuram tādējādi sacensības noslēdzās.

Ar lielu interesi tika gaidīti ceturtdaļfināla braucieni, kuros kā pirmais no latviešiem startēja Štrombergs. Valmierietim šoreiz neizdevās savs labākais brauciens. Īsajā un sev ne tik parocīgajā trasē viņš nenostabilizējās labāko četriniekā, kas garantētu vietu pusfinālā. Mūsu sportists finišēja septītais, tādējādi noslēdzot sacensības.

Pusfinālā barjera šoreiz neaizsniegta palika arī Mankusam, kurš savā braucienā finišēja sestajā vietā. Jāpiebilst, ka ceturtdaļfinālu nepārvarēja arī viens no galvenajiem favorītiem uz uzvaru Sems Vilobijs un time-trial sacensību uzvarētājs Konors Fīlds. Lielajā finālā sīvā cīņā par pasaules čempionu kļuva Lielbritānijas pārstāvis Filips, kurš aiz sevis atstāja jaunzēlandieti Marku Vīleru un vēl vienu britu Lūisu Brethaueru.

Junioru konkurencē Krīgers ceturtdaļfinālā, cīnoties par labāku pozīciju, piedzīvoja kritienu, kas viņam neļāva iekļūt starp 16 ātrākajiem sportistiem.

Līdz ar to Latvijas sportisti noslēguši sacensības pasaules čempionātā. Bronzas medaļu krūzeru klasē izcīnīja Gundars Osis.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu