Pasažieri: Vilciens traucās vēl ātrāk; vainīgo mašīnistu atbrīvo (58)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Spānijā avarējušā vilciena mašīnists Francisko Hosē Garzons Amo ticis atbrīvots pēc tam, ka viņš tiesā atzinies, ka rīkojies neapdomīgi, vēstī ārvalstu mediji. Tikmēr avārijā izdzīvojušie pasažieri stāsta, ka vilciens pirms negadījuma braucis vēl ātrāk, nekā Spānijas mediji ziņoja iepriekš.

Svētdien aiz slēgtām durvīm tiesā skatīts jautājums par to, kādu drošības līdzekli piemērot aizturētajam vilciena mašīnistam. Pēc divu stundu ilgas sēdes tiesnesis atņēmis mašīnistam viņa pasi, uzdodot reizi nedēļā tiesā informēt par savu atrašanās vietu.

Ārvalstu mediji, atsaucoties uz avotiem policijā un tiesā, informē, ka mašīnists atzinies, ka rīkojies neapdomīgi. Vīrietim tiesa izvirzījusi sākotnējās apsūdzības, vainojot slepkavībā aiz neapdomības.

Iepriekš tika ziņots, ka vilciens nelaime brīdī brauca ar ātrumu 190 kilometri stundā (km/h) vietā, kur atļautais ātrums ir 80 km/h. Taču daži vilciena pasažieri norāda, ka brīdi pirms nelaimes vilciens braucis ar ātrumu 210 km/h. Šādu ātrumu rādījis displejs, kas atrodas vilciena salonā.

Speciālisti joprojām gan pēta tā dēvēto melno kastu ierakstus, lai varētu noskaidrot mašīnista rīcību, turklāt pastāv arī iespēja, ka vilcienam bijis arī kāds tehnisks defekts.

Jaunākā informācija liecina, ka traģiskajā avārijā dzīvību zaudējuši 79 cilvēki.

Komentāri (58)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu