Ēst vai neēst brokastis? Neēst (95)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: jonolist, CC BY-SA 2.0

Uzskata, ka brokastu neēšana ir bīstama sirds veselībai un arī figūrai. Deivids Levickis no Kornella universitātes aicina neēst brokastis dažas reizes nedēļā, lai zaudētu svaru.

Viņš domā, ka atteikšanās no brokastīm palīdz nepārēsties dienas laikā, kā arī samazināt dienā patērēto kaloriju daudzumu. Rezultātā, pēc Levicka domām, samazinās liekais svars.

Levickis saka: «Pastāv stereotipisks uzskats, ka, neēdot brokastis, vēlāk dienā izsalkumu kompensēs ar lielākām porcijām un vairāk patērēs kalorijas pusdienās un vakariņās. Mēs pārliecinājāmies, ka tā nav taisnība.»

Levicka teoriju apstiprina eksperiments, kurā puse no dalībniekiem ēda brokastis, otra puse nē. Eksperimenta mērķis bija noskaidrot dienā patērēto kaloriju skaitu. Izrādās, ka cilvēki, kuri neēda brokastis, bija izsalkušāki, bet dienas beigās izrādījās, ka viņi neapēda vairāk kā tie, kuri no rīta brokastoja, raksta «Business Standard»..

Komentāri (95)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu