Mediji publicē ziņas, ko avarējušā vilciena mašīnists teicis tiesā (51)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Spānijā avarējušā vilciena mašīnists tiesā atzinis, ka nelaimes brīdī bijis apjucis, turklāt viņš pilnībā esot uzņēmies atbildību par notikušo nelaimi.

52 gadus vecais vilciena mašīnists Francisko Hosē Garzons Amo tiesā sacījis, ka pirms avārijas pilnībā zaudējis kontroli pār situāciju, pirmdien vēsta Spānijas mediji, atsaucoties uz avotiem tiesā.

Slepkavībā aiz bezatbildības apsūdzētais mašīnists pavēstījis, ka uzņemas vainu par avāriju, kurā dzīvību zaudēja 79 cilvēki.

Viņš atzinies, ka ir pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu, turklāt viņš esot zaudējis izpratni, kur atrodas, proti – viņš ātrumu palielinājis, jo nav apjēdzis, uz kura no diviem paralēliem sliežu ceļiem brauc vilciens.

Kad mašīnists sapratis, uz kurām sliedēm atrodas, ātrumu samazināt jau bijis par vēlu.

Garzons arī noliedzis, ka vilcienam būtu radušās kādas tehniskas problēmas. Viņš arī noraidījis iespējamību, ka sliedēm bijis kāds defekts.

«Apollo» jau ziņoja, ka Spānijā avarējušā vilciena mašīnists ticis atbrīvots pēc tam, ka viņš tiesā atzinies, ka rīkojies neapdomīgi.

Svētdien aiz slēgtām durvīm tiesā skatīts jautājums par to, kādu drošības līdzekli piemērot aizturētajam vilciena mašīnistam. Pēc divu stundu ilgas sēdes tiesnesis atņēmis mašīnistam viņa pasi, uzdodot reizi nedēļā tiesā informēt par savu atrašanās vietu.

Ārvalstu mediji, atsaucoties uz avotiem policijā un tiesā, informē, ka mašīnists atzinies, ka rīkojies neapdomīgi. Vīrietim tiesa izvirzījusi sākotnējās apsūdzības, vainojot slepkavībā aiz neapdomības.

Iepriekš tika ziņots, ka vilciens nelaime brīdī brauca ar ātrumu 190 kilometri stundā (km/h) vietā, kur atļautais ātrums ir 80 km/h. Taču daži vilciena pasažieri norāda, ka brīdi pirms nelaimes vilciens braucis ar ātrumu 210 km/h. Šādu ātrumu rādījis displejs, kas atrodas vilciena salonā.

Komentāri (51)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu