Pārskatīs un mainīs prēmēšanas sistēmu Rīgas brīvostā (27)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas brīvostas valde uzdevusi ostas pārvaldei izstrādāt priekšlikumus, kā mainīt brīvostas vadošo darbinieku prēmēšanas sistēmu atbilstoši aktuālajai praksei valsts un pašvaldību iestādēs, aģentūrai LETA pastāstīja brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks (GKR).

Jau ziņots, ka Rīgas brīvostas valde pagājušā nedēļā apstiprināja ostas gada pārskatu, tādējādi ostas pārvaldniekam Leonīdam Loginovam automātiski piešķirot prēmiju vairāk nekā 48 000 latu. Prēmija izraisījusi pretrunīgu reakciju, jo Valsts kontrole šogad revīzijā konstatējusi, ka no 2009. līdz 2011.gadam Rīgas brīvostā ir bijuši nelietderīgi un nelikumīgi tēriņi vairāk nekā 41 miljona latu apmērā.

Ameriks skaidroja, ka brīvostas valde nelemj par prēmijas piešķiršanu - brīvostas pārvaldnieka darba līgumā tāda paredzēta automātiski, ja osta noslēgusi gadu ar kravu apgrozījuma pieaugumu. «Darba likumdošana noteic, kā iespējams grozīt darba līgumu, un atbilstoši šai procedūrai valde arī rīkosies,» norādīja Ameriks.

Pašreizējā brīvostas darbinieku prēmēšanas un finansiālās stimulēšanas sistēma paredz, ka prēmijas, kas piesaistītas apgrozījuma pieaugumam, un piemaksas par labu darbu saņem ne tikai brīvostas pārvaldnieks Loginovs, bet arī vairāki citi vadošie darbinieki, brīvostas departamentu direktori, tāpēc nolemts šo kārtību pārskatīt kompleksi.

Brīvostas pārvaldniekam kopā ar ostas pārvaldes speciālistiem uzdots izstrādāt priekšlikumus, kā prēmēšanas un materiālās stimulēšanas sistēmu pietuvināt valsts un pašvaldības uzņēmumos pastāvošajai kārtībai. Paredzams, ka brīvostas valdes sēdē šos priekšlikumus varētu skatīt jau augusta nogalē vai septembrī, piebilda Ameriks.

Kā ziņots, VK revīzijā tika secināts, ka Rīgas brīvostas pārvaldes finanšu līdzekļi 595 000 latu apmērā nelikumīgi tērēti gan darba samaksas noteikumiem neatbilstošām prēmijām, dāvanām un veselības apdrošināšanai valdes locekļiem, gan kļūdaini aprēķinātiem pabalstiem, atvaļinājuma naudai un darba nespējas lapas naudai.

Brīvostas valde sola, ka šis būs pēdējais gads, kad prēmijas tiks izmaksātas pēc pašreiz spēkā esošajiem nosacījumiem.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu