Spānijā avarējušā vilciena mašīnists: Nesaprotu, nevaru izskaidrot (28)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Spānijā avarējušā vilciena mašīnists Francisko Hosē Garzons Amo tiesā nav spējis paskaidrot, kāpēc viņš braucis tik ātri un pieļāvis, ka notiek traģiskā nelaime, liecina tiesas audioieraksts, ko publicējis Spānijas izdevums «El Pais».

«Es nevaru to izskaidrot. Es joprojām nesaprotu,» sacījis mašīnists, kad tiesnesis viņam jautāja, kāpēc viņš nesamazināja ātrumu brīdī, kad vilciens tuvojās straujam līkumam.

Jautāts vēlreiz, kādi bijuši iemesli, kāpēc vilciens avarēja, mašīnists teica: «Es jums godīgi saku – es nezinu. Citādi es nebūtu tik traks, lai nebremzētu».

Garzons Amo atzinis, ka pēdējā brīdī viņš ir mēģinājis apturēt vilcienu, taču tad jau bijis par vēlu. «Pirms vilciens apgāzās es izdarīju visu, bet redzēju, ka nekas nelīdz,» sacīja viņš.

Kā iepriekš ziņoja LETA, Spānijā 24.jūlijā avarējušais vilciens negadījuma brīdī traucās ar ātrumu 153 kilometri stundā, otrdien pavēstīja tiesa.

Vietā, kurā notika traģiskais negadījums, kas izdzēsa 79 cilvēku dzīvības, atļautais braukšanas ātrums bija 80 kilometri stundā.

«Dažas sekundes pirms negadījuma tika iedarbinātas bremzes. Ir aplēsts, ka brīdī, kad vilciens noskrēja no sliedēm, vilciens brauca ar ātrumu 153 kilometri stundā,» atzina tiesa, kas vada avārijas izmeklēšanu.

Turklāt tapis zināms, ka negadījuma brīdī vilciena mašīnists runājis pa darba tālruni un pētījis karti vai kādu citu dokumentu.

Neilgi pirms avārijas vilciena ātrums pat bija sasniedzis 192 kilometrus stundā.

Avārija notika uz dzelzceļa ātrgaitas posma aptuveni četrus kilometrus no Santjago de Kompostelas stacijas, vilcienam lielā ātrumā līkumā noskrienot no sliedēm un ietriecoties betona sienā.

Katastrofā tika ievainoti 178 cilvēki. Viena no kritiski ievainotajām pacientēm svētdien slimnīcā mira, palielinot upuru skaitu līdz 79.

52 gadus vecajam mašīnistam izvirzītas apsūdzības 79 punktos par slepkavību. Viņš atbrīvots pret galvojumu ar nosacījumu, ka viņam katru nedēļu jāpiesakās tiesā.

Avarējušajam vilcienam nebija tehnisku problēmu.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu