Saistībā ar situāciju <i>Stradiņos</i> sasauc Valsts operatīvo medicīnisko komisiju (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saistībā ar situāciju Stradiņa slimnīcā Veselības ministrijā, Brīvības ielā 72, 309.kabinetā šodien plkst.13 sasaukta Valsts operatīvā medicīniskā komisija (VOMK), informē ministrijas pārstāve Egita Pole.

Tajā visi operatīvie dienesti lems par tālākiem soļiem, lai nodrošinātu ārstēšanas nepārtrauktību visiem pacientiem Stradiņa slimnīcā un ugunsgrēka seku pēc iespējas ātrāku likvidēšanu.

VOMK sastāvā ir pārstāvji no Veselības ministrijas, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Nacionālā veselības dienesta, Slimību profilakses un kontroles centra, Zāļu valsts aģentūras, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas.

Aģentūra LETA vēsta, ka lielākā daļa slimnieku, kas šodien pēc ugunsgrēka Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā evakuēti no 32.korpusa, izvietoti citos slimnīcas korpusos, taču pacienti, kam nepieciešama intensīva terapija, tiek pārvesti uz citām slimnīcām. To aģentūrai LETA pastāstīja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Sīle.

Jaunu pacientu uzņemšana Stradiņa slimnīcā ir apturēta, tāpēc cilvēki tiek pārvietoti uz citām tuvākajām veselības aprūpes iestādēm. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola aģentūrai LETA skaidroja, ka nākamā tuvākā slimnīca ir Austrumu slimnīca, kam jārēķinās ar lielāku neatliekamo pacientu skaitu, taču viņa uzsvēra, ka slimnieki tiek vesti uz tām iestādēm, kur ir nepieciešamie speciālisti, tāpēc daži pacienti tiek nogādāti arī Jūrmalas slimnīcā.

Uz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu jau pārvesti astoņi pacienti, tuvākajā laikā turp tiks nogādāti arī četri jaundzimušie. Tā kā operatīvās darbības turpinās, pārvietoto pacientu skaits patlaban ir mainīgs, norādīja Sīle.

Kā ziņots, šorīt pēc sprādziena Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas 32.korpusa pagrabā, skābekļa stacijā, izcēlās ugunsgrēks. Negadījumā cietuši divi cilvēki, septiņi izglābti un 170 evakuēti

ŠEIT

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu