Saistībā ar Stradiņa slimnīcā cietušo VDI rīkos izmeklēšanu (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saistībā ar piekdtien Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā notikušajā ugunsgrēkā apdegumus guvušo darbinieku būs jārīko izmeklēšana par darba drošības principu ievērošanu, aģentūrai LETA sacīja Valsts darba inspekcijas (VDI) eksperts ārējo sakaru jautājumos Aivis Vincevs.

Viņš skaidroja - ja cietušajam tiks konstatēti smagi veselības traucējumi, VDI kopā ar darba devēju veiks negadījuma izmeklēšanu. Ja veselības traucējumi tiks atzīti kā viegli, izmeklēšanu veiks pats darba devējs un nelaimes gadījuma akts pēc izmeklēšanas beigām tiks reģistrēts inspekcijā, skaidroja Vincevs.

Viņš norādīja, ka ugunsgrēku izraisījis skābekļa balonu sprādziens zem slimnīcas Uzņemšanas nodaļas.

Vincevs pauda, ka pašlaik nav zināms, vai nelaimes gadījumu izraisīja darba drošības noteikumu neievērošana, un šis jautājums tiks noskaidrots atbildīgo iestāžu veiktajā izmeklēšanā. VDI atgādina, ka darba devējiem ir likumā noteikts pienākums instruēt darbiniekus par darba drošības jautājumiem.

Cietusī persona nav guvusi dzīvībai bīstamus apdegumus, taču cilvēkam ir bijusi nepieciešama hospitalizācija, tāpēc šī persona nogādāta Valsts apdegumu centrā, aģentūrai LETA pavēstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola.

Kā ziņots, saskaņā ar aģentūras LETA rīcībā esošo neoficiālo informāciju cietušais ir balonu noliktavas sargs.

Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā izsludināts ārkārtas stāvoklis saistībā ar ugunsgrēku, aģentūrai LETA pastāstīja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Sīle.

Ugunsgrēks izcēlies skābekļa stacijā slimnīcas 32.korpusa pagrabstāvā. Tam sekojis skābekļa balonu sprādziens, ar kura vilni vairākiem logiem pirmajā un otrajā stāvā izsisti stikli. Liesmas jau apdzēstas, ugunsdzēsēji turpina darbu notikuma vietā.

Cilvēki no 32.korpusa, kurā atrodas Kardioloģijas nodaļa, un 22.nodaļas, kas atrodas 15.korpusā, evakuēti.

Saskaņā ar kāda pacienta teikto pacientus, kuri ir smagākā stāvoklī, veda ārā iestādes personāls, bet tie, kuriem nav būtisku veselības problēmu, tika aicināti doties mājās, lai atgrieztos pirmdien.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu