Ugunsdzēsējs: Situācija slimnīcā bija ļoti bīstama (90)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvis sarunā ar Latvijas Televīziju piektdienas pēcpusdienā atklāja, ka situācija Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā šorīt bijusi ļoti sarežģīta un bīstama.

Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatējuši, ka deg pagrabs slimnīcas 32.korpusā. Bija dzirdami un redzami sprādzieni.

«Jau pēc ugunsgrēka lokalizēšanas tika konstatēts, ka telpā atrodas 66 skābekļa baloni, no kuriem 23 bija uzsprāguši. Situācija bija sarežģīta un bīstama. Par laimi, nav vairāk cietušo, par ko bija vislielākās bažas,» sacīja viens no VUGD darbiniekiem, kas strādāja notikuma vietā.

VUGD pārstāvis arī sacīja, ka pēc sprādzieniem ir deformējies ēkas pirmais stāvs.

Zināms, ka ugunsdrošības pārbaude šajā ēkā notikusi šā gada februārī.

Vienlaikus VUGD neslēpj, ka slimnīcas darbinieki rīkojušies ļoti profesionāli, laikus uzsākot cilvēku evakuāciju.

Kā ziņots, ugunsnelaimē slimnīcā cietuši divi cilvēki, septiņi izglābti un 170 evakuēti.

Cietušie ir divi tehniskie darbinieki, 47 un 70 gadus veci vīrieši. 47 gadus vecais vīrietis ir guvis abu plaukstu termiskos apdegumus, bet 70 gadus vecais vīrietis guvis abu plaukstu, abu roku un krūškurvja apdegumus, aģentūrai LETA sacīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola.

Lielākā daļa slimnieku, kas pēc ugunsgrēka evakuēti no slimnīcas 32.korpusa, ir izvietoti citos korpusos, taču pacienti, kuriem nepieciešama intensīva terapija, tiek pārvesti uz citām slimnīcām, aģentūrai LETA pastāstīja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Sīle.

Jaunu pacientu uzņemšana Stradiņa slimnīcā ir apturēta, tāpēc cilvēki tiek pārvietoti uz citām tuvākajām veselības aprūpes iestādēm.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola aģentūrai LETA skaidroja, ka nākamā tuvākā slimnīca ir Austrumu slimnīca, kam jārēķinās ar lielāku neatliekamo pacientu skaitu, taču viņa uzsvēra, ka slimnieki tiek vesti uz tām iestādēm, kur ir nepieciešamie speciālisti, tāpēc daži pacienti tiek nogādāti arī Jūrmalas slimnīcā.

Uz Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu jau pārvesti astoņi pacienti, tuvākajā laikā turp tiks nogādāti arī četri jaundzimušie. Tā kā operatīvās darbības turpinās, pārvietoto pacientu skaits patlaban ir mainīgs, norādīja Sīle.

VUGD ziņo, ka šobrīd draudi personālam un pacientiem vairs nepastāv, slimnīcas personāls atgriežas darbavietās.

Izsaukumu uz 32.korpusu Stradiņa slimnīcas teritorijā ugunsdzēsēji saņēma plkst.9.31. Pēc sākotnējās informācijas, piecstāvu ēkas pagrabā bija noticis sprādziens. Vēlāk tika precizēts, ka ēkai ir septiņi stāvi.

Uz slimnīcu izbrauca 15 ugunsdzēsēji tehnikas vienības - 12 autocisternas, vienas autokāpnes un viens autopacēlājs. Visa šī tehnika joprojām atrodas notikuma vietā.

Komentāri (90)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu