Skip to footer
Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis
Iesūti ziņu!

Vasaras ātrā ogu kūka (18)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Es neesmu biskvītu cepēja, taču man patīk izmēģināt to, ko piedāvā citi. Šoreiz Dobeles dzirnavnieka svētku kūkas maisījums. Rezultāts tīri labs, es pat teiktu - gards!

Šī arī viena no manas gaumes kūkām - ātri un vienkārši, bez lielas piepūles. Variācijas par tēmu var būt tik, cik fantāzija augstu un tālu lido: ogu dažādība, krēmu variācijas, viens vai divi biskvīti - nu, vārdu sakot- katrai gaumei un vēderam. Te viena no variācijām.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 2 pakas Dobeles dzirnavnieka svētku kūkas maisījuma
  • 500 g Mascarpone
  • 500 ml saldais krējums
  • 1/2 laima sula
  • Pāris saujas ogas

· Biskvītus cep pēc instrukcijas. Pārsteidzoši vienkārši - jāpievieno vien 200 ml ūdens vienas pakas saturam, jāsamaisa un jācep 20-25 minūtes. Nekādi sviesti vai eļļas - tiešām vienkārši. Es šādas ripas izcepu divas - no vienas pakas pa vienai.

· Kamēr biskvīti cepas, ir laiks sagatavot krēmu. Saldo krējumu uzputo, es neliku cukuru klāt, bet tas ir gaumes jautājums.

· Putukrējumā iecilā Mascarpone un piespiež sulu no pus laima. Biskvīti pa to laiku jau ir gatavi un atdzesēti, var sākt kūkas kopā likšanu.

· Vienu biskvīta ripu apsmērē ar krēmu un saber virsū ogas. Var smērēt arī vēl papildus kādu ievārījumu, kā jau minēju, te variācijas miljoniem. Liek pa virsu otru biskvīta ripu.

· Kūkas augšu, arī malas apsmērē ar atlikušo krēmu, pa virsu sabārsta ogas. Viss, gatavs! Ātri un vienkārši ar brīvu vietu variācijām! Lai izdodas arī tev uzburt savu vasaras ogu kūku!

http://ululastelpa.blogspot.com/

Komentāri (18)
Nepalaid garām
Uz augšu