/nginx/o/2018/07/20/10958897t1h8ee7.jpg)
Es neesmu biskvītu cepēja, taču man patīk izmēģināt to, ko piedāvā citi. Šoreiz Dobeles dzirnavnieka svētku kūkas maisījums. Rezultāts tīri labs, es pat teiktu - gards!
Šī arī viena no manas gaumes kūkām - ātri un vienkārši, bez lielas piepūles. Variācijas par tēmu var būt tik, cik fantāzija augstu un tālu lido: ogu dažādība, krēmu variācijas, viens vai divi biskvīti - nu, vārdu sakot- katrai gaumei un vēderam. Te viena no variācijām.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 2 pakas Dobeles dzirnavnieka svētku kūkas maisījuma
- 500 g Mascarpone
- 500 ml saldais krējums
- 1/2 laima sula
- Pāris saujas ogas
· Biskvītus cep pēc instrukcijas. Pārsteidzoši vienkārši - jāpievieno vien 200 ml ūdens vienas pakas saturam, jāsamaisa un jācep 20-25 minūtes. Nekādi sviesti vai eļļas - tiešām vienkārši. Es šādas ripas izcepu divas - no vienas pakas pa vienai.
· Kamēr biskvīti cepas, ir laiks sagatavot krēmu. Saldo krējumu uzputo, es neliku cukuru klāt, bet tas ir gaumes jautājums.
· Putukrējumā iecilā Mascarpone un piespiež sulu no pus laima. Biskvīti pa to laiku jau ir gatavi un atdzesēti, var sākt kūkas kopā likšanu.
· Vienu biskvīta ripu apsmērē ar krēmu un saber virsū ogas. Var smērēt arī vēl papildus kādu ievārījumu, kā jau minēju, te variācijas miljoniem. Liek pa virsu otru biskvīta ripu.
· Kūkas augšu, arī malas apsmērē ar atlikušo krēmu, pa virsu sabārsta ogas. Viss, gatavs! Ātri un vienkārši ar brīvu vietu variācijām! Lai izdodas arī tev uzburt savu vasaras ogu kūku!