Stradiņa slimnīcas ugunsgrēkā cietušā stāvoklis vidēji smags (32)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Stradiņa slimnīcas ugunsgrēkā smagāk cietušā vīrieša stāvoklis ir stabils, aģentūrai BNS pastāstīja Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcas Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Normunds Beļskis.

Cietušais ir 70 gadus vecais slimnīcas darbinieks. Ugunsgrēkā cieta arī 47 gadus vecs vīrietis no slimnīcas personāla, taču viņš jau palaists mājās.

Aģentūras BNS rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka, iespējams, 47 gadus gadus vecais sanitārs steidzies gados vecākajam kolēģim palīgā, viņu izglābjot.

Beļskis paskaidroja smagāk cietušā pacienta stāvoklis raksturojams kā vidēji smags, taču stabils.

Ātrās palīdzības pārstāve Inga Vītola pastāstīja, ka 70 gadus vecais vīrietis guvis abu plaukstu, roku, krūškurvja un viena sāna apdegumus.

Savukārt 47 gadus gadus vecais vīrietis apdedzinājis plaukstas.

Ugunsgrēks piektdienas rītā izcēlās Stradiņa slimnīcas 32.korpusa pagrabstāvā, kur atradās skābekļa baloni. Liesmas izplatījā 50 kvadrātmetru platībā. Degšanas laikā nogranda vairāki sprādzieni. Ugunsgrēkā cieta divi slimnīcas darbinieki, tika evakuēti 170 pacienti.

Uzsprāga 23 baloni, no kopumā 66 skābekļa baloniem, kas atradās telpā. Pagaidām gan ir pretrunīgas versijas, vai vispirms bija balona sprādziens vai ugunsgrēks, kas eksploziju varēja izraisīt.

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīca ir viena no lielākajām slimnīcām Latvijā.

Komentāri (32)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu