Spānijā avarējušā vilciena konduktors: Es neesmu vainojams nelaimē (36)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Spānijā pagājušajā nedēļā avarējušā ātrvilciena biļešu konduktors noliedz, ka būtu līdzvainīgs notikušajā nelaimē, piektdien raksta Spānijas prese.

Konduktors, kura vārds netiek atklāts, izteicies, ka viņa un vilciena mašīnista telefonsaruna noslēgusies vēl pirms vilciens nobrauca no sliedēm.

«Es nejūtos, ka būtu vainīgs,» žurnālistiem sacījis konduktors, kurš bija ieradies tiesā, lai sniegtu liecības saistībā ar notikušo nelaimi.

Konduktors šobrīd lietā ir liecinieka statusā, viņam nekādas apsūdzības nav izvirzītas.

«Fiziski neesmu cietis, bet tas [notikusī avārija] traumēja mani psiholoģiski,» sacīja viņš.

Kā ziņots, avārija notika uz dzelzceļa ātrgaitas posma aptuveni četrus kilometrus no Santjago de Kompostelas stacijas, vilcienam lielā ātrumā līkumā noskrienot no sliedēm un ietriecoties betona sienā.

Katastrofā tika ievainoti 178 cilvēki. Viena no kritiski ievainotajām pacientēm svētdien slimnīcā mira, palielinot upuru skaitu līdz 79.

52 gadus vecajam mašīnistam Fransisko Hosē Garsonam Amo izvirzītas apsūdzības 79 punktos par slepkavību. Viņš atbrīvots pret galvojumu ar nosacījumu, ka viņam katru nedēļu jāpiesakās tiesā.

Avarējušajam vilcienam nebija tehnisku problēmu.

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu