Stradiņa slimnīcā atjaunota neatliekamās palīdzības sniegšana (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas tuvāko dienu prioritātes ir atjaunot pacientu uzņemšanu un atsākt plānveida operācijas, aģentūru LETA informēja Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Sīle.

Viņa stāstīja, ka pacienti slimnīcas 32.korpusa palātās atgriezās jau vakar vakarā. Tiesa, šajā korpusā patlaban savās telpās nestrādā neatliekamās medicīnas centrs. Sīle pauda cerību, ka šīs telpas tiks iztīrītas un sakoptas nākamnedēļ.

Tāpat šodien kopš plkst.9 ir atjaunota neatliekamās palīdzības sniegšana - patlaban pacientu plūsma tiek organizēta sadarbībā ar Neatliekamās palīdzības dienestu. «Visi darbi norit koordinēti un tiek nodrošināta operatīva izmeklējumu veikšana,» informēja slimnīcas pārstāve, piebilstot, ka šodien slimnīcā jau ievesti četri pacienti.

Pēc Sīles sacītā, slimnīca pēc iespējas ātrāk vēlas atjaunot pacientu uzņemšanu tajās telpās, kur tas paredzēts, un atsākt plānveida operācijas. Par plānveida operāciju atsākšanu tiks lemts pirmdien.

Tāpat Sīle norādīja, ka nav ziņu par to, vai kādam pacientam ugunsgrēka rezultātā būtu pasliktinājusies veselība. «Situācija ir stabila, pacientiem ir skaidrs, kā tiek organizēts slimnīcas darbs,» piebilda slimnīcas pārstāve.

Kā ziņots, vakar no rīta Stradiņa slimnīcas 32.korpusa pagrabā izcēlās ugunsgrēks, kura dēļ slimnīcā uz laiku tika izsludināts ārkārtas stāvoklis. Korpusa pagrabā ugunsdzēsēji atrada 66 skābekļa balonus, no kuriem 23 bija eksplodējuši, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere.

32.korpusā atrodas Neatliekamās medicīnas centrs, kur notiek akūto pacientu uzņemšana, Reanimācijas/Intensīvās terapijas nodaļa, Sirds ķirurģijas nodaļa, Kardioloģijas nodaļa, Fizikālās medicīnas un rehabilitācijas nodaļa, Plaušu slimību un alergoloģijas nodaļa un citas slimnīcas struktūrvienības.

Negadījumā cieta divi slimnīcas darbinieki, kas guvuši apdegumus, septiņi cilvēki izglābti, bet vēl vairāk nekā 170 evakuēti. Pacienti, kuriem bijusi nepieciešama intensīvā terapija - kopumā 18 -, tika pārvesti uz citām slimnīcām. Ap plkst.13 tika sasaukta Valsts operatīvās medicīniskās komisijas sēde. Komisija nolēma atcelt ārkārtas stāvokli slimnīcā, skaidrojot, ka slimnīcas un NMPD spēj nodrošināt pacientu plūsmas pārorganizēšanu un palīdzības sniegšanu citās slimnīcās.

No vakar ugunsgrēkā cietušās Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcas uz citiem stacionāriem evakuētie pacienti, visticamāk, ārstēšanos pabeigs šajās iestādēs, šorīt intervijā Latvijas Radio pastāstīja Stradiņa slimnīcas valdes locekle Eva Strīķe.

Pēc viņas teiktā, uz citiem stacionāriem pārvietoti aptuveni 20 pacienti, kuri atpakaļ uz Stradiņa slimnīcu varētu tikt pārvesti vien tad, ja būs nepieciešamas kādas speciālas manipulācijas.

Tāpat šonakt slimnīcā atjaunota skābekļa padeve visās nodaļās, kā arī no šodienas pilnā apmērā tiekot sniegti kardioloģiskie pakalpojumi.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu