Slimnīcas vadība: Nav saprotams, kā varēja izcelties ugunsgrēks (27)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētaja Rūta Valtere nevēlas izvirzīt nekādas versijas par to, kāpēc pagājušajā piektdienā slimnīcas 32.korpusa pagrabā izcēlās ugunsgrēks.

Valtere sarunā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja, ka pagaidām ir pāragri sniegt jebkādu viedokli par notikušo nelaimi. Viņa vairākkārt atkārtoja, ka ir jāgaida ekspertīžu rezultāti. «Ir pāragri bez izmeklēšanas sniegt jebkādu viedokli. Gaidīsim, kādus secinājumus izdarīs izmeklētāji,» sacīja viņa.

Slimnīcas vadība noraida iepriekš izskanējušo informāciju, ka ugunsgrēks izcēlies divās telpās. «Degusi ir tikai viena telpa, kur bija baloni. Šī telpa ir no dzelzsbetona. Ir nesaprotami, kā tur varēja izcelties ugunsgrēks,» atzina Valtere.

Jautāta, cik lielus zaudējumus ugunsgrēks radījis, Valtere arī šajā jautājumā bija ļoti atturīga savos komentāros. «To ir pāragri teikt. Piektdien bija ārkārtas situācija, bija jāglābj pacienti un slimnīca. Ja minēšu zaudējumu apmēru, šie dati būs neprecīzi,» – tā slimnīcas vadītāja.

Kā ziņots, Stradiņa slimnīca svētdien plkst.9 atsākusi darbu ierastā režīmā, sniedzot neatliekamo medicīnisko palīdzību, plānveida operācijas un ambulatorisko palīdzību pilnā apjomā. Darbs norit ierastā ritmā.

Darbs slimnīcas Neatliekamās palīdzības centrā ir pilnībā atjaunots un neatliekamās palīdzības pacienti tiek uzņemti ierastajās centra telpās.

Kā ziņots, 2.augustā no rīta Stradiņa slimnīcas 32.korpusa pagrabā izcēlās ugunsgrēks, kura dēļ slimnīcā uz laiku tika izsludināts ārkārtas stāvoklis. Korpusa pagrabā ugunsdzēsēji atrada 66 skābekļa balonus, no kuriem 23 bija eksplodējuši, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere.

32.korpusā atrodas Neatliekamās medicīnas centrs, kur notiek akūto pacientu uzņemšana, Reanimācijas/Intensīvās terapijas nodaļa, Sirds ķirurģijas nodaļa, Kardioloģijas nodaļa, Fizikālās medicīnas un rehabilitācijas nodaļa, Plaušu slimību un alergoloģijas nodaļa un citas slimnīcas struktūrvienības.

Negadījumā cieta divi slimnīcas darbinieki, kas guvuši apdegumus, septiņi cilvēki izglābti, bet vēl vairāk nekā 170 evakuēti. Pacienti, kuriem bijusi nepieciešama intensīvā terapija - kopumā 18 -, tika pārvesti uz citām slimnīcām. Ap plkst.13 tika sasaukta Valsts operatīvās medicīniskās komisijas sēde. Komisija nolēma atcelt ārkārtas stāvokli slimnīcā, skaidrojot, ka slimnīcas un NMPD spēj nodrošināt pacientu plūsmas pārorganizēšanu un palīdzības sniegšanu citās slimnīcās.

No ugunsgrēkā cietušās Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcas uz citiem stacionāriem evakuētie pacienti, visticamāk, ārstēšanos pabeigs šajās iestādēs, iepriekš intervijā Latvijas Radio pastāstīja Stradiņa slimnīcas valdes locekle Eva Strīķe.

Pēc viņas teiktā, uz citiem stacionāriem pārvietoti aptuveni 20 pacienti, kuri atpakaļ uz Stradiņa slimnīcu varētu tikt pārvesti vien tad, ja būs nepieciešamas kādas speciālas manipulācijas.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu