Stradiņa slimnīcā februārī konstatēti nebūtiski ugunsdrošības pārkāpumi (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) šā gada sākumā pārbaudē Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā konstatējis vairākus ugunsdrošības pārkāpumus, aģentūrai LETA pastāstīja VUGD preses sekretāre Inga Vetere.

Pēdējo reizi ugunsdrošības kompleksā pārbaude slimnīcā veikta februārī. Tāpat kā vairumam objektu, konstatētie pārkāpumi nebija tik nopietni, lai ugunsdzēsēj pieprasītu slēgt kādu no slimnīcas telpām. Slimnīcai bija uzdots novērst pārkāpumus.

Slimnīcas 32. korpusā, kurā notika ugunsnelaime, pārbaudē konstatēts, ka «pagrabā ugunsdrošos šķēršļos neblīvās vietas nav aizdarītas ar blīvējošiem dūmu necaurlaidīgiem materiāliem». Tas nepieciešams, lai ugunsgrēka gadījumā dūmi neizplatītos uz pārējām telpām. Toreiz netika konstatēti pārkāpumi skābekļa balonu uzglabāšanā, piemēram, tam nepiemērotās vietās.

Vetere atgādināja, ka ugunsdzēsēji šādos objektos pārbaudes veic vismaz reizi gadā. Pārējā laikā ugunsdrošībai iestādē seko līdzi atbildīgais darbinieks.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) šorīt telekanālā LNT pieļāva, ka ticamākais ugunsgrēka izcelšanās iemesls varētu būt cilvēciskais faktors. Kozlovskis šādu versiju pamatoja ar to, ka telpa, kurā atradās skābekļa baloni un kurā izcēlās ugunsgrēks, ir ļoti specifiska - pilnībā veidota no dzelzsbetona. Tomēr politiķis uzsvēra, ka izmeklēšana un ekspertīzes vēl turpinās.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāve Ance Rozīte aģentūrai LETA pastāstīja, ka viena no versijām ir saistīta ar drošības tehnikas, tostarp, ugunsdrošības noteikumu pārkāpšanu. Policijā ir sākts kriminālprocess, lai noskaidrotu ugunsgrēka iemeslus. Ir nozīmētas ekspertīzes un to sākotnējie rezultāti varētu būt zināmi pēc mēneša. Policija arī pieņēmusi liecības no abiem negadījumā cietušajiem vīriešiem, taču viņu teikto likumsargi publiski neatklāj.

Jau ziņots, ka 2.augustā no rīta Stradiņa slimnīcas 32.korpusa pagrabā izcēlās ugunsgrēks, kura dēļ slimnīcā uz laiku tika izsludināts ārkārtas stāvoklis. Korpusa pagrabā ugunsdzēsēji atrada 66 skābekļa balonus, no kuriem 23 bija eksplodējuši. Negadījumā cieta divi slimnīcas darbinieki, kas guvuši apdegumus, septiņi cilvēki izglābti, bet vēl vairāk nekā 170 evakuēti.

Stradiņa slimnīcas vadītāja Rūta Valtere ir izteikusies, ka ugunsgrēka izcelšanās iemesli ir ļoti neskaidri, jo telpa, kurā izcēlās ugunsgrēks un sprāga skābekļa baloni, ir pilnībā no dzelzsbetona. Valtere atteicās sniegt versijas, kāpēc varētu būt izcēlusies nelaime, jo nav saņemti ekspertīžu vērtējumi un atbildīgās iestādes turpina izmeklēšanu. Tāpat viņa atturējās atbildēt, vai ugunsnelaimes izraisīšanā varētu būt vainīgs slimnīcas darbinieks.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu