Latvijas iedzīvotāji labāk apdrošina auto, nevis sevi (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: protohiro, CC BY-NC-SA 2.0

Pēc vairākām ievērojamām nelaimēm, tajā skaitā ugunsgrēkiem Rīgas pilī un P.Stradiņa slimnīcā, pēdējā laikā arvien biežāk tiek piesaukts apdrošinātāju vārds. Taču, pētot iedzīvotāju attieksmi pret apdrošināšanu, Latvijā lielākās apdrošināšanas sabiedrības «BALTA» veiktajā pētījumā 2013.gada jūnijā atklājies, ka šogad iedzīvotāji apdrošināšanu izmanto retāk nekā pērn, turklāt retāk izvēlas apdrošināties brīvprātīgi.

Kopumā cilvēki retāk izvēlējušies sevi pasargāt no neparedzētiem izdevumiem, toties pieaudzis to cilvēku skaits, kas pievērsuši uzmanību nevis savai, bet sava transportlīdzekļa drošībai, iegādājoties OCTA un KASKO polises.

Kopumā apdrošināšanu vispār neizmanto 57% Latvijas iedzīvotāju, - pērn šis skaitlis bija 52%. Taču pēdējo divu gadu laikā Latvijā par pāris procentiem palielinājies to cilvēku skaits, kuri izmanto OCTA un KASKO apdrošināšanu.

«Ceļu satiksmes drošības direkcijas dati liecina, ka šā gada pirmajos septiņos mēnešos pirmreizējā vieglo transportlīdzekļu reģistrācija ir pieaugusi par 10%, salīdzinot ar 2012.gada attiecīgo periodu. Tas liecina par ekonomiskās situācijas uzlabošanos, kā rezultātā savus auto parkus pamazām atjauno uzņēmumi, kā arī palielinās interese par jauniem transportlīdzekļiem privātpersonu vidū. Likumsakarīgi pieaug arī interese par auto apdrošināšanu, kamēr īpašuma un nelaimes gadījumu apdrošināšanas īpatsvars krītas,» skaidro «BALTA» tehniskais direktors Juris Kipļuks.

Salīdzinot ar 2012.gadu, šogad vidējais polišu skaits uz vienu klientu ir palicis nemainīgs - divas polises. Tiesa, šogad par 9% palielinājies to klientu skaits, kuriem ir tikai viena polise. Veiktais pētījums liecina, ka respondentiem, kuriem ir viena polise, tā visbiežāk ir OCTA polise. Tikmēr klienti, kuriem ir divas polises, izvēlas OCTA un īpašuma apdrošināšanu. To klientu vidū, kuriem ir trīs vai vairāk polises, populārākās ir OCTA, īpašuma apdrošināšana un KASKO.

Pētījums liecina, ka diemžēl strauji samazinājies to cilvēku skaits, kuri apdrošinās brīvprātīgi – transporta īpašnieks iegādājas apdrošināšanu nevis tāpēc, ka to prasa, piemēram, auto līzinga nosacījumi, bet gan tāpēc, ka vēlas pasargāt sevi no dažādiem riskiem. Salīdzinot ar 2012. gadu, cilvēku skaits, kuri KASKO polisi iegādājušies brīvprātīgi, sarucis par 27%.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu