Zināmi jaunie pretendenti balvai «Kilograms kultūras 2013» (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Noslēdzies balvas «Kilograms kultūras 2013» pavasara balsojums, kurā ikviens varēja piedalīties, apmeklējot saiti «ltv.lv». Nomināciju sarakstu sagatavoja raidījuma «100g kultūras» radošā komanda, ietverot kultūras norises no aprīļa līdz jūnijam kopumā septiņās nominācijās.

Neskatoties uz saulaino vasaru, kas ir atpūtas un atvaļinājumu laiks, skatītāju aktivitāte balsojumā vērtējama kā diezgan augsta.

  • Nominācijā «Mūzika» pārliecinošu uzvaru guvis Latvijas Radio kora koncerts «Imants un Ziedonis» Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā.
  • Vizuālās mākslas laukā vispamanāmākā izrādījusies izstāde «Pēdējā izstāde» Rakstniecības un mūzikas muzejā, kurā skatāmas desmit laikmetīgās mākslas versijas par klasiķu darbiem no muzeja krājumiem.
  • Saspringta sacensība bijusi nominācijā «Teātris» - lai arī «Vējiem līdzi» iestudējums Dailes teātrī guvis ļoti lielu atsaucību (619 balsis!), par 67 balsīm tam priekšā aizsteigusies Dž. Dž. Džilindžera veidotā izrāde «Lukrēcija Bordžija» no Liepājas teātra.
  • Gundegas Repšes publicistikas darbs «Laiks esi tu» uzvarējis nominācijā «Literatūra», bet no piedāvātajām iespējām kategorijā «Kino» skatītāji visvairāk izvēlējušies režisora Ivara Selecka dokumentālo filmu «Kapitālisms Šķērsielā».
  • Nominācijai «Gada notikums kultūrā» piepulcējusies Latgales vēstniecības «GORS» atklāšana Rēzeknē, bet, domājot par «Pārsteigumu kultūrā», balsotāji vairāk nosvērušies uz amerikāņu komponista Džona Lutera Adamsa opusa «Svētā vēja dziedājumi» pasaules pirmatskaņojumu Tabakas fabrikā ar kori «Kamēr...» un diriģentu Jāni Liepiņu (režisore Margo Zālīte).

Vasaras perioda balsojums tiks atklāts septembrī.

Sekojiet informācijai vietnēs:

«ltv.lv», «facebook.com/100gKulturas», «draugiem.lv/100gkulturas», «twitter.com/100_g_kulturas».

Balvas «Kilograms kultūras» mērķis ir izcelt oriģinālākos, kvalitatīvākos un pārsteidzošākos notikumus daudzveidīgajās Latvijas kultūras norisēs.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu