Vai pazudis arī Vaškevičs? (69)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ne mazāk neskaidrs par to, kur šobrīd atrodas kukuļņemšanā apsūdzētā Ārija Stabiņa, ir arī no amata atstādinātā Finanšu ministrijas ierēdņa Vladimira Vaškeviča atrašanās vieta, vēsta Latvijas Televīzija.

Vaškevičs apsūdzēts kukuļdošanā un, kopš atbrīvots no apcietinājuma pret drošības naudu, it kā ārstējas Austrijā. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) norāda - drošu ziņu par Vaškeviča atrašanās vietu iestādes darbiniekiem nav.

Vaškeviču par kukuļdošanu apcietināja 2011.gada ziemā, bet jau drīz atbrīvoja pret 60 000 latu lielu drošības naudu. Pēc pusotra mēneša Rīgas apgbaltiesa tomēr nolēma Vaškevičam piemērot drošības līdzekli - apcietinājumu, bet izrādījās, ka pats apcietināmais jau ārstējas ārzemēs.

Kaut arī vēlāk Augstākā tiesa lēmumu par apcietināšanu atcēla, Vaškevičs joprojām neveselās kājas dēļ vai bailēs no cietuma Latvijā atgriezies nav.

KNAB stāsta, ka neskaidru priekšstatu par Vaškeviča atrašanās vietu šobrīd rada informācija plašsaziņas līdzekļos.

KNAB pārstāve Inta Šaboha stāsta, ka nav ticamu un pārbaudāmu ziņu. "Tas, ka plašsaziņas līdzekļos ir izskanējusi informācija par Vaškeviča iespējamo atrašanās vietu, šī informācija arī ir jāpārbauda," saka Šaboha. KNAB norāda - kaut arī Vaškeviča prombūtne kavē izmeklēšanu, liecības un pierādījumus vākt tik un tā ir iespējams, un šobrīd nav nepieciešamības izsludināt viņu meklēšanā.

Kaut arī pirms kāda laika izskanējusi ziņa, ka Vaškevičs ārstniecības iestādē Vīnē nav atrodams, viņa advokāte Jeļena Kvjatkovska kategorisko noliedz versiju, ka ārstēšanās Austrijā ir tikai aizsegs, viņa apgalvo, ka tiesa noteikti ir informēta par viņa atrašnās vietu.Kad Vaškevičs ārstniecības iestādi varētu pamest - nav zināms, Vaškeviča veselības stāvoklis "neesot viegls".

Prokuratūrā norāda, ka ziņas par Vaškeviča atrašanās vietu jāmeklē KNAB un tiesā, bet Rīgas apgabaltiesā Vjatkovskas teikto, ka tiesa par Vaškeviča atrašanās vietu ir informēta, nevar ne apstiprināt, ne noliegt, jo tiesnese, kas atbildīga par Vaškeviča tiesas prāvu, devusies atvaļinājumā.

Plašāk skaties «Panorāmas» sižetā!

Komentāri (69)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu