KNAB aizturējis bijušo VID vadītāju Jezdakovu (241)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šonedēļ aizturējis bijušo Valsts ieņēmumu dienesta vadītāju Neliju Jezdakovu, taču viņai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, liecina aģentūras LETA rīcībā nonākusī informācija.

Pagaidām gan nav zināms, kādā lietā aizturēšana veikta. Rīgas Centra rajona tiesas pārstāvis Jānis Jaksons aģentūrai LETA apstiprināja, ka šonedēļ KNAB bija pieteicis trīs sankcijas izmeklēšanas darbību veikšanai, taču citu informāciju tiesa nevarot atklāt. Apcietinājuma sankcija gan nav tikusi iesniegta.

Jezdakovas advokāts Rinalds Bušs aģentūrai LETA kategoriski atteicās komentēt šo situāciju, jo ir parakstījies par izmeklēšanas ziņu neizpaušanu. Advokāts norādīja, ka «viņš nevēlas nonākt divdomīgā situācijā par viedokļa paušanu».

KNAB otrdien un trešdien kāda kriminālprocesa veicis atsevišķas procesuālās darbības, tomēr izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta, aģentūrai LETA teica KNAB preses pārstāve Inta Šaboha.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) patlaban atturas no jebkādiem komentāriem par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktajām procesuālajām darbībām un bijušās VID vadītājas Nelijas Jezdakovas aizturēšanu.

VID aicina vērsties pie procesa virzītāja - KNAB, aģentūru LETA informēja dienesta Sabiedrisko attiecību daļā.

Attiecībā uz saņemto informāciju par KNAB izmeklēšanu VID finanšu ministram Andrim Vilkam (V) pašlaik nav informācijas par to, kāds ir izmeklēšanas statuss. «Taču es paļaujos uz KNAB profesionalitāti un pieredzi un gaidu pēc iespējas drīzu rezultātu,» ar FM Komunikācijas nodaļas vadītāja vietnieces Leldes Kauneses starpniecību notikušo komentēja Vilks.

Pašas Jezdakovas mobilais tālrunis ir izslēgts, tāpēc ar viņu sazināties nav izdevies.

Jau ziņots, ka Jezdakova šovasar finanšu ministram iesniedza lūgumu pēc pašas vēlēšanās viņu atbrīvot no ieņemamā amata, sākot ar 10.jūliju. Finanšu ministrs atlūgumu pieņēma, un valdība 2.jūlijā nolēma amatpersonu no amata atbrīvot.

VID ģenerāldirektore toreiz ar dienesta Sabiedrisko attiecību daļas starpniecību izplatīja komentāru, kurā min, ka ir gandarīta par paveikto. «Esmu izdarījusi visu, kas bija iecerēts, un šobrīd vēlos pievērsties citu ieceru realizēšanai. Turpināšu strādāt līdz pēdējai darba dienai ar pilnu atdevi,» apgalvoja Jezdakova.

Jezdakova VID ģenerāldirektores amatu ieņēma kopš 2010.gada marta.

Komentāri (241)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu