Lāpu skrējiena pasākumi posmā «Mērsrags-Ventspils» (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

16.augustā, plkst.4:45 no Mērsraga estrādes turpināsies lāpu skrējiens «Apkārt Latvijai» uz Ventspili. Posma garums ir 145 kilometri. 

Skrējiens no Mērsraga uz Ventspili notiks caur Rojas, Dundagas un Ventspils novadu. Plānots, ka šajā skrējiena posmā piedalīsies vairāk nekā 300 skrējēju, no kuriem vairāk nekā 140 būs lāpneši.

  • Plkst.10.40, Kolkā, skrējiena starpposmā novada skrējējus sveiks un uzrunās Dundagas novada pašvaldības vadība.
  • No plkst.18:30 līdz 18:50 uz Ventspils novada un Ventspils pilsētas administratīvās teritorijas robežas skrējējus sagaidīs un muzikālo noskaņu radīs Ugāles pagasta pūtēju orķestris. Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks lāpu nodos Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietniekam Didzim Ošeniekam.
  • No plkst.17 līdz 20 Ostas ielas promenādē, Ventspilī, pie 20.piestātnes norisināsies lāpas sagaidīšanas svinīgais pasākums, kurā skrējiena dalībniekus sveiks Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks D.Ošenieks, kā arī skrējiena organizatori. Plānota arī kopīga fotografēšanās. Ikvienam interesentam būs iespēja apskatīt Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes patruļkuģi un helikopteru, Zemessardzes militārās tehnikas, ieroču un ekipējuma izstādi. Skrējējus finišā mūzikas pavadījumā sagaidīs Ugāles pagasta pūtēju orķestris. Īpašu atbalstu pasākuma nodrošināšanā sniedz Ventspils olimpiskais centrs, kas nodrošinās finiša arku, kā arī mūzikas atskaņošanu.

Zemessardzes 46.kājnieku bataljona komandieris pulkvežleitnants Edgars Einiks stāsta, ka starp 16.augusta lāpnešiem būs arī Mērsraga vidusskolas direktore Ilze Indruškeviča ar vīru, sporta skolotāju Ivaru Indruškeviču un bērniem, Mērsraga novada domes priekšsēdētāja vietnieks Roberts Šiliņš, Mērsraga kultūras nama direktore Aija Barovska, Mērsraga mākslas un mūzikas skolas direktore Aija Ozoliņa, Rojas novada domes priekšsēdētāja Eva Kārkliņa, Talsu policijas iecirkņa priekšnieks Mārtiņš Ziediņš, Dundagas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Laicāns un Dundagas domes izpilddirektore Inga Ralle, Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks, Ventspils novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktore Jolanta Ziemele, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks.

Skrējienā aktīvi pieteikušies bērnu un jauniešu futbola kluba «Ventspils olimpiskā cerība» jaunie futbolisti, Ciblas novada jauniešu centra, hokeja kluba «Venta 2002» jaunie hokejisti, jauniešu basketbola nometnes Talsos, Jaunsardzes, Nacionālo bruņoto spēku, Valsts robežsardzes, Valsts un Pašvaldības policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Ventspils maratona kluba, Ventspils novada Bērnu un jauniešu sporta skolas pārstāvji un Ventspils sporta skolas «Spars» Smaiļošanas un kanoe nodaļas, Basketbola nodaļas un Vingrošanas nodaļas audzēkņi.

Jau ziņots, ka 15.augustā Rīgas Brāļu kapos notika svinīgā lāpu skrējiena «Apkārt Latvijai» atklāšanas pasākums, kura laikā ar 1992.gada skrējiena lāpu no Mūžīgās uguns tika aizdegtas skrējiena lāpas.

  • Vienlaikus, 16.augustā skrējiens norisināsies arī no Salacgrīvas uz Valku.

Skrējiena lāpnešiem, izņemot karavīrus, zemessargus un jaunsargus, kuri skries formastērpos, būs valsts akciju sabiedrības «Latvijas dzelzceļš» sagādāti T-krekli.

Skrējiena kopējais garums ir aptuveni 1500 kilometru. Tas norisināsies septiņas dienas, 14 posmos.

Ikviens interesents, kurš vēlas skriet par Latviju, laipni aicināts pieteikties pie sev interesējošā posma atbildīgā Nacionālo bruņoto spēku pārstāvja, elektroniski atsūtot savu vārdu, uzvārdu, vecumu, tālruņa numuru, e-pasta adresi, kā arī informāciju par starta vietu! Uz drīzu tikšanos!

Plašāka informācija par skrējienu un pieteikšanās kontaktinformācija pieejama militāro ziņu portālā www.sargs.lv.

Pasākuma lapas sociālajos medijos:

- http://www.draugiem.lv/latvijas-armija/pageevents/?view=18432553&

- https://www.facebook.com/events/315044771975760/

Piedalies lāpu skrējienā? Atbalsti kādu, kurš piedalās? Aicinām padalīties gan ar iespaidiem par lāpu skrējienu, gan ar fotogrāfijām, elektroniski atsūtot informāciju uz Aizsardzības ministrijas Preses nodaļas e-pastu: prese@mod.gov.lv,

Sociālajos medijos pasākuma atslēgas vārds: #ApkārtLV

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu