VID aicina neizdarīt pārsteidzīgus secinājumus par Jezdakovas aizturēšanu (74)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītājas pienākumu izpildītājai Inārai Pētersonei un visam VID kolektīvam kopumā paziņojums par Nelijas Jezdakovas aizturēšanu ir negaidīts un nepatīkams pārsteigums, taču vienlaikus VID vadītāja aicina neizdarīt pārsteidzīgus secinājumus.

«Neraugoties uz publiskajā telpā izskanējušo informāciju, es tomēr gribētu aicināt sabiedrību neizdarīt pārsteidzīgus spriedumus, jo process ir tikai sācies un tā gaitā noskaidrosies, par ko tieši ir runa un kādā statusā šajā procesā ir Jezdakova,» teic Pētersone.

Šobrīd VID rīcībā nav nekādas plašākas informācijas par aizturēšanas iemesliem vai par statusu, kādā Jezdakova aizturēta. Tajā skaitā VID nav saņēmis no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) nekādu informāciju par to, ka aizturēšana varētu būt saistīta ar kādu pievienotās vērtības nodokļa izkrāpšanas gadījumu.

Jebkādi turpmāki iestādes lēmumi attiecībā uz Jezdakovu kā VID ģenerāldirektora ārštata padomnieci tiks pieņemti pēc plašākas un konkrētākas informācijas par lietas apstākļiem saņemšanas no KNAB un to izvērtēšanas.

VID no savas puses ir gatavs sadarboties ar KNAB, un likuma ietvaros sniegt visu nepieciešamo atbalstu un informāciju iespējami operatīvai un objektīvai lietas apstākļu noskaidrošanai, teikts VID paziņojumā.

Komentāri (74)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu