ASV notiesātais Menings nāk klajā ar pārsteidzošu paziņojumu (118)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Par slepenu dokumentu nodošanu «WikiLeaks» ASV notiesātais Bredlijs Menings ceturtdien nācis klajā ar savdabīgu paziņojumu – vēstījumā medijiem 25 gadus vecais bijušais armijas ierindnieks norādījis, ka dzīvi vēlas turpināt kā sieviete, vēsta «NBC News».

«Es esmu Čelsija Meninga. Esmu sieviete,» paziņojumā raksta bijušais karavīrs. «Ņemot vērā to, ka šādi jūtos kopš bērnības, es gribu sākt hormonu terapiju, cik ātri vien iespējams. Es ceru, ka jūs mani atbalstīsiet.»

Menings vēstulē norāda, ka vēlas, lai viņu turpmāk uztver un uzrunā kā sievieti.

ASV tiesa trešdien Meningam piesprieda 35 gadu cietumsodu.

Kā ziņoja LETA, 25 gadus vecā Meninga vainu tiesa atzina 30.jūlijā. Tiesa atzina, ka Meninga vaina ir pierādīta 20 no 22 apsūdzības punktiem, tostarp spiegošanā. Tomēr tiesa neatzina viņa vainu nopietnākajā no apsūdzībām - palīdzības sniegšanā ienaidniekam.

Prokuratūra bija pieprasījusi Meningam piespriest 60 gadu cietumsodu. Pagājušajā nedēļā viņš atvainojās par ASV nodarīto kaitējumu un par viņa rīcības «negaidītajām sekām».

Līdz ar cietumsoda piespriešanu tiesa nolēma, ka Menings ar kaunu padzenams no bruņoto spēku rindām un ka dienesta laikā viņam izmaksātā alga daļēji konfiscējama.

Trīsarpus gadi, ko Menings pavadījis iepriekšējā apcietinājumā, tiks ieskaitīti viņam piespriestā cietumsoda termiņā.

Komentāri (118)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu