Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/20/10961182t1h0bd6.jpg)
Šādi pagatavotus puķkāpostus var ēst ar salātiem, vai kopā ar kādu vieglu mērci. Garša ļoti maiga.
Nepieciešams:
- 1 galva puķkāposta ( 400/500g)
- 4 ēdamkarotes skāba krējuma
- pusglāze miltu
- 2 olas
- naža gals sodas
Pagatavošana:
· Puķkāpostu sadala un liek vārīties, pēc tam atdzesē. Svarīgi nepārvārīt, lai puķkāposts nejūk ārā.
· Mīklu gatavo šādi - sakuļ olas. Kuļot pievieno krējumu, piesijā miltus, pieliek sodu.
· Ņem puķkāpostus, katru gabalu mērcē mīklā, tā, lai tas viss ir ar mīklu - arī kātiņš. Liek uzkarsētā pannā.
· Cep smuki brūnus gabaliņus no visām pusēm - grozot. Var likt arī uz cepampapīra un cept krāsnī.
· Gatavs! Lai labi garšo!