Skip to footer
Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis
Iesūti ziņu!

Puķkāposti mīklā (8)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Šādi pagatavotus puķkāpostus var ēst ar salātiem, vai kopā ar kādu vieglu mērci. Garša ļoti maiga.

Nepieciešams:

  • 1 galva puķkāposta ( 400/500g)
  • 4 ēdamkarotes skāba krējuma
  • pusglāze miltu
  • 2 olas
  • naža gals sodas

Pagatavošana:

· Puķkāpostu sadala un liek vārīties, pēc tam atdzesē. Svarīgi nepārvārīt, lai puķkāposts nejūk ārā.

· Mīklu gatavo šādi - sakuļ olas. Kuļot pievieno krējumu, piesijā miltus, pieliek sodu.

· Ņem puķkāpostus, katru gabalu mērcē mīklā, tā, lai tas viss ir ar mīklu - arī kātiņš. Liek uzkarsētā pannā.

· Cep smuki brūnus gabaliņus no visām pusēm - grozot. Var likt arī uz cepampapīra un cept krāsnī.

· Gatavs! Lai labi garšo!

http://ululastelpa.blogspot.com/

Komentāri (8)
Nepalaid garām
Uz augšu