Eiropai sagatavotais «Kia Soul» savu debiju piedzīvos Frankfurtē (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jaunais kompaktais SUV klases modelis «Kia Soul», kas tagad būs paredzēts arī Eiropas tirgum, tiks prezentēts 65. starptautiskās Frankfurtes auto izstādes ietvaros.

«Kia Soul» ir iedvesmojies no 2012.gada «Track’ster» koncepta, kurā dominēja futūristiskas dizaina līnijas. Uz koncepta balstītais «Soul», kas Eiropas tirgus specifikācijās parādās pirmo reizi, saglabājis modeļa vertikāli stabilo stāju un kvadrātveidīgos plecus. Tas piedāvās arī jaunu salona dizainu, kas vairāk orientēts uz vadītāja vajadzībām un kurā apvienoti augstākas kvalitātes materiāli.

Automašīnai nonākot pārdošanā 2014.gadā, pircējim būs iespēja arī izvēlēties vienu no trīs jumta krasām – melna, balta vai sarkana – un vienu no 11 virsbūves apdares krāsām.

Jaunie «Kia Soul» modeļi, kas tiks izstādīti starptautiskajā Frankfurtes auto izstādē, vienlaikus prezentēs arī jauno SUV stila paketi, kas sevī ietvers melnu priekšējā bampera apdari, sānus, riteņu arkas un jumtu.

Lielākais tehniskais jauninājums 2014.gada «Soul» modelim ir jaunākās paaudzes «Kia cee’d» platformas izmantošana. Rezultātā ir ievērojami uzlabota automašīnas vadāmība un kopējā tās uzvedība uz ceļa. Otrās paaudzes «Soul» modelis būs arī aprīkotākais savā klasē – to raksturo uzlabota suspensija, par 29% izturīgāka virsbūve un vispusīgāka skaņas izlolācija. Salonā skaņu līmenis samazināts par aptuveni trīs decibeliem.

Lielākie automašīnas izmēri nozīmē, ka jaunais modelis klientiem piedāvā arī vēl praktiskākas iespējas, piemēram, daudz plašāks salons un bagāžas nodalījums. Palielināta arī kāju, galvas un plecu telpa visiem pasažieriem, savukārt bagāžas nodalījuma telpa palielināta par 4% līdz 354 litriem.

Jaunajam modelim uzlabots arī vides izpildījums. Klientiem būs iespēja izvēlēties jaunākās paaudzes 1,6 litru GDI benzīna dzinēju vai CRDi dīzeļdzinējus, kā arī sešu ātrumu manuālās un automātiskās pārnesumkārbas. Abus dzinējus raksturo uzlabota degvielas patēriņa efektivitāte un zemākas emisijas.

2014.gada «Kia Soul» modelis pārdošanā Eiropā nonāks nākamā gada sākumā, kad tiks apstiprinātas visu modeļa variāciju, dzinēju, izpildījuma, ekonomijas un aprīkojuma specifikācijas un cenas.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu