Veselīgas attiecības ģimenē - vesels bērns (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: stephanski, CC BY-SA 2.0

Rīgas Stradiņa universitātes Psihosomatikas klīnika 2013.gada 9.-13.septembrī rīko jau trešo Emocionālās veselības nedēļu, kas šajā rudenī ir veltīta tēmai: «Veselīgas attiecības ģimenē - vesels bērns», portālam «Apollo» pastāstīja Zane Inķēna, sabiedrisko attiecību kompānijas «Divi gani» pārstāve. Kādas ir veselīgas attiecības ģimenē? Kā attiecības ģimenē veicina vai mazina agresiju un ņirgāšanos skolā? Kādas slimības bērnam var rasties no emocijām? Kādi ir praktiski ieteikumi veselīgām attiecībām ģimenē un risinājumi, ja bērns ir agresīvs?

Lai kopīgi ar ekspertiem veidotu auglīgu sarunu par attiecībām ģimenē un to ietekmi uz bērna veselību, uzvedību un attīstību, RSU Psihosomatikas klīnika Emocionālās veselības nedēļas ietvaros organizē apaļā galda diskusiju. Publiskā diskusija «Veselīgas attiecības ģimenē - vesels bērns» notiks 2013.gada 9.septembrī plkst. 13`00 - 14`30 RSU Psihosomatikas klīnikas telpās Kapseļu ielā 23, Rīgā (Āgenskalns).

Vienlaikus Emocionālās veselības nedēļas laikā RSU Psihosomatikas klīnikas speciālisti sniegs bezmaksas Skype konsultācijas vecākiem, kuriem nepieciešams padoms emocionālu un uzvedības problēmu risināšanā ģimenē. Skype konsultācijas sniedz iespēju saņemt ārstu psihoterapeitu padomu, arī atrodoties ārpus Rīgas, vai pat Latvijas, arī māmiņām, kuras ar maziem bērniem atrodas mājās. Tā ir kvalitatīva alternatīva klātienes konsultācijai, jo saruna ar ārstu notiks 40 minūtes. Pieteikties bezmaksas Skype konsultācijām, kas notiks Emocionālās veselības nedēļas laikā, var, zvanot pa tālruni: 20203203, vai rakstot: info@psihosomatika.lv.

Visu nedēļu vecākiem pēc darba, laikā no 18`00 - 20`00, būs iespēja piedalīties atvērtajās lekcijās, kas notiks Psihosomatikas klīnikas telpās. Bezmaksas lekcijas mammām un tētiem tiek rīkotas, lai ikdienas steigā atgādinātu par dzīvē vissvarīgākajām vērtībām un vecāku lomu bērnu dzīves veidošanā.

10.septembrī prof. Gunta Ancāne lasīs lekciju par to, kā būt lieliskam tētim un mammai, bet 11.septembrī dr. Dace Jubase runās par pirmsskolas bērnu stiķiem un niķiem. 12.septembrī ir gaidīti pusaudžu vecāki un arī skolotāji, jo dr. Baiba Gerharde stāstīs par to, kā ar pusaudzi veidot attiecības ģimenē un risināt grūtības skolā. 13.septembrī tiek aicinātas ģimenes ar bērniem, lai kopā ar fizioterapeitiem piedalītos nodarbībā «Veselīgas un priekpilnas aktivitātes ģimenei». Tā būs iespēja apgūt iemaņas un jaunas idejas kā ģimenei kopīgi jautri un veselīgi pavadīt laiku, izkustēties, izsmieties un vienam otru samīļot.

Vairāk par Emocionālās veselības nedēļu un Rīgas Stradiņa universitātes Psihosomatikas klīniku lasiet www.psihosomatika.lv

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu