KNAB sāk krimināllietu par liela apmēra kukuļdošanu VID amatpersonām; lietā figurē arī Jezdakova (100)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: mbeo, CC BY-NC-ND 2.0

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šā gada jūnijā uzsācis krimināllietu saistībā ar iespējamu kukuļošanu lielā apmērā. Pierādījumi dod pietiekamu pamatu KNAB izmeklētājam uzskatīt, ka, iespējams, ilgstošā laika posmā notikusi kukuļošana lielā apmērā Valsts ieņēmuma dienesta amatpersonām (VID), lai tās, rīkojoties kukuļdevēja interesēs, par pretlikumīgu atlīdzību veiktu prettiesiskas darbības nodokļu jomā.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka šajā kriminālprocesā ir iesaistīta Jezdakova.

Likumā teikts, ka liela apmēra kukulis ir virs 10 000 latiem.

Kā paziņojumā skaidro KNAB pārstāve Inta Šaboha, tas ir, lai valsts amatpersonas kukuļdevēju interesēs nodrošinātu tiesībsargājošas iestādes lietvedībā esošajos kriminālprocesos arestu noņemšanu no personu kontiem, kā arī, lai veiktu darbības saistībā ar valstij pārmaksātā pievienotās vērtības nodokļa atmaksu.

Lai nodrošinātu pierādījumu iegūšanu un nostiprināšanu, kriminālprocesa ietvaros ir veiktas procesuālās darbības.

Šobrīd krimināllietā ir vairāki aizdomās turamie, kuriem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Izmeklēšanas interesēs sīkākas ziņas šobrīd netiek sniegtas, norāda Šaboha.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Kā vēstīja aģentūra LETA, KNAB augusta vidū aizturēja bijušo VID vadītāju Nelliju Jezdakovu.

Jezdakova aizturēta 13.augustā, un tajā pašā dienā viņas dzīvesvietā veikta kratīšana.

Jezdakova zem tiesībsargu lupas nokļuvusi pēc kāda organizēta grupējuma aizturēšanas, kurš, no valsts prasot pievienotās vērtības nodokļa (PVN) atmaksu par fiktīviem darījumiem, ilgākā laika periodā apguvis pusmiljonu latu.

Grupējums darbojies Kurzemes pusē, un tā nodarbošanās bijusi pārtikas, apģērba un sadzīves tehnikas tirdzniecība, vēstīja LTV raidījums «Panorāma».

Komentāri (100)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu