«Audi Sport quattro» atdzimst jaunā, 700 zirgspēku veidolā (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vācijas premium autobūves uzņēmums ir nopietni sagatavojis gaidāmajai Frankfurtes auto izstādei un tās apmeklētājus priecēs ar satriecošu koncepta automobili, kurš būvēts balstoties uz leģendārā «Audi Sport quattro» slavas lauriem.

Ikoniskais automobilis savu debiju piedzīvoja 1983.gada Frankfurtes auto izstādē un pēc 30 gadiem «Audi» ir sagatavojis pienācīgu tā pēcteci. Jaunais «Audi Sport quattro Concept» ir aprīkots ar jaudīgu hibrīddzinēju, kurš spēj attīstīt 700 zirgspēku jaudu un 800 ņūtonmetru lielu griezes momentu.

Zem «Audi Sport quattro Concept» motora pārsega slēpjas 4,0 litru biturbo V8 dzinējs, kurš attīsta 560 zirgspēku jaudu un 700 ņūtonmetru lielu griezes momentu. Taču «Audi» inženieriem tas bija par maz un viņi pielika klāt papildus 110 kilovatu elektromotoru.

Ar visu šo jaudu «Audi» jaunais koncepts patērē nieka 2,5 litrus degvielas uz 100 kilometriem, savukārt ar elektrību vien var nobraukt līdz pat 50 kilometriem. Arī CO2 izmešu daudzums ir neticami zems, tikai 59 grami uz kilometru.

Kad gāzes pedālis tiks iespiests grīdā, «Audi Sport quattro Concept» uzņem 100 kilometrus stundā lielu ātrumu 3,7 sekundēs un maksimālo ātrumu sasniedz pie 305 kilometriem stundā. Nav slikti, ja ņem vērā, ka automobiļa svars ir teju divas tonnas (1850kg).

«Audi» pagaidām klusē par ražošanas plāniem, taču ja arī «Sport quattro Concept» nonāks līdz ražošanas līnijai, tad diez vai tas būs pa kabatai vidējā slāņa pārstāvjiem.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu