Uz Rīgu ir atceļojuši stilīgi retro autobusi (25)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šovakar no plkst.21.00 līdz 23.00 rīdzinieki un pilsētas viesi varēs doties bezmaksas ekskursijā ar retro un nākotnes autobusu parādes «No pagātnes uz nākotni» autobusiem, kas kursēs no Rīgas Starptautiskās autoostas uz Vecrīgu.

Kā novēroja aģentūra LETA, autobusu parādē stāvlaukumā, kreisajā pusē pie iebrauktuves autoostā, aplūkojami astoņi transportlīdzekļi, kuru vidū ir «RAF», «ZIS», «Ikarus», «Setra», «Solaris» autobusi.

Lielāko daļu parādes veido no Igaunijas atvestie transportlīdzekļi, kas pēdējās sešās dekādēs kursējuši no Tallinas uz Rīgu un no Tallinas uz Viļņu, Latviju pārstāv autobusu «RAF», kas pasažierus maršrutā Rīga-Cēsis apkalpojis 20.gadsimta 50.gados, bet poļi uz parādi atveduši elektroautobusu «Solaris».

Autobusu parāde tiek rīkota, atzīmējot Paneiropas autoostu asociācijas (Association of Paneuropean Coach Terminals) pastāvēšanas desmit gadu jubileju.

Transportlīdzekļu parāde autoostas stāvlaukumā būs skatāma līdz plkst.16.00, bet atsevišķi autobusi - līdz pat plkst.21.00, kad sāksies ekskursijas.

«Šie autobusi parāda, kā cilvēki ir pārvietojušies un ceļojuši dekādi pēc dekādes. Šajā laikā notikušas lielas izmaiņas komfortā, tehnoloģijās un infrastruktūrā,» atklājot parādi, norādīja «Mootor Grupp AS» valdes priekšsēdētājs Hugo Osula, pēc kura iniciatīvas ir atjaunoti no Igaunijas atceļojušie autobusi.

Savukārt Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) piebilda, ka te var redzēt autobusu vēsturi, tos pataustīt un pat ar tiem braukt.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu