Baltajā naktī izskanēs dubstep pērles vinilā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 7.septembrī no plkst. 21:00 galerijā Ziema (VEF), būs vienreizēja iespēja tvert Latvijas dubstep mūzikas žanra celmlaužu vinila pērļu neatkārtojamo, analogo skanējumu. Pasākums noritēs Eiropas kultūras foruma «Baltā nakts» ietvaros.

Kultūras foruma «Baltā nakts» ietvaros pasākumu «12 collas» kopdarbā ir radījusi Radio NABA raidījuma «Dabsolis» un apvienības Dubstep.lv komanda sadarbībā ar Eiropā atzīto pašmāju grafiti mākslinieku KIWIE un galerijas Ziema komandu. Lai vērstu sabiedrības uzmanību uz vinilu kā pamazām izzūdošu mākslas materiālu.

Pirmās 12 collu (12″) skaņuplates parādījās 1903. gadā, bet 1948. gadā, to laiku viens no vecākajiem skaņu ierakstu uzņēmumiem ASV «Columbia» pirmā izlaida, tā saucamo, ilgspēlējošo skaņuplati jeb Long Play (LP). Lai varētu konkurēt ar lenšu cenām un nezaudētu skaņas kvalitāti, tika izgudrots jauns plašu materiāls – vinils.

Pasākuma viesi laipni gaidīti galerijā Ziema, kas atrodas VEF teritorijā, Ūnijas ielā 8, Rīgā. Vakara ietvaros plkst. 18:00 tiks atklāta mākslinieka Edgara Ābeles personālizstāde «12 lūzumi» ar stāstu par fiziskiem un garīgiem lūzumiem, kas vizualizēsies gaismas instalāciju veidā. Izstādes viesi tiks gaidīti visa vakara gaitā, ļaujoties arī muzikālām baudām no plkst. 21:00, kad pie vinila plašu atskaņošanas aparātiem ķersies klāt Latvijas dubstep mūzikas žanra aizbildņi:

  • SairaM «mixcloud.com/SairaM»
  • ViesacH «soundcloud.com/viesach»
  • Vibe55 «soundcloud.com/vibe55»
  • Breakfake «mixcloud.com/breakfake»

Viesi, kas pasākuma norises vietā pagūs ierasties laicīgi, kā dāvanu saņems īpaši pasākumam veidotu grafiti mākslinieka KIWIE uzlīmi.

  • Ieeja visas nakts garumā bez maksas.

«Baltā nakts» ir viens no demokrātiskākajiem un visplašāk apmeklētajiem kultūras pasākumiem Rīgā. Tā mērķis ir vairot izpratni par mūsdienu kultūras izpausmēm, un iepriekšējos gados tas arī veiksmīgi īstenojies. »Baltā nakts» piesaista gan vērotājus un skatītājus, gan tos, kuri paši aktīvi vēlas iesaistīties un līdzdarboties projektu un pasākumu norisē.

Forumu »Baltā nakts» organizē Rīgas dome sadarbībā ar aktīvākajām Latvijas kultūras organizācijām, iesaistot daudzus Latvijas un ārvalstu māksliniekus. Forumā aktīvi līdzdarbojas arī pilsētas kafejnīcas, galerijas, grāmatnīcas, klubi un citi uzņēmumi.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu