«Volkswagen» nosaucis XL1 cenu – 111 000 eiro! (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Futūristiskais «Volkswagen XL1» pasaules uzmanību izpelnījās jau pirms vairākiem gadiem, kad tika atklāti oficiālie degvielas patēriņa rezultāti. Šoreiz uzmanības centrā XL1 nonācis ar savu neticami augsto cenu, kas ir 111 000 eiro.

Vācijas biznesa žurnāls «Wirtschaftswoche» vēsta, ka pagaidām ir apstiprināti 200 modeļi ražošanai un pieprasījums ir gana liels no dažādu auto kolekcionāru un entuziastu puses.

Super efektīvais XL1 apvieno teicamu aerodinamiku (dc 0,189), zemo automašīnas pilno masu (795kg) un zemo gravitācijas centru. Ar šādiem parametriem divvietīgais XL1 spēj pārvietoties ar ātrumu 100 km/h un izmantot tikai 8,4 zirgspēku jaudu no pieejamajiem 75 zirgspēkiem.

Unikālā automašīna ir aprīkota ar efektīvu hibrīddzinēju, kurš apvieno divu cilindru TDI dīzeļmotoru ar 48 zirgspēku jaudu un elektromotoru ar 27 zirgspēku jaudu. Pārvietojoties tikai uz elektrības ir iespējams nobraukt līdz 50 kilometriem.

Ņemot vērā visu iepriekš minēto, XL1 ir spējīgs attīstīt 160 km/h lielu ātrumu, savukārt sprints līdz 100 km/h aizņems nepilnas 13 sekundes.

Pagaidām ražošanai ir apstiprināti 200 modeļi un pieprasījums ir gana liels no auto kolekcionāriem

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu