Traģiskā Rīga-Maskava autobusa avārija: izskan pirmā avārijas iemeslu versija (114)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube

Autobusa «Hyundai» vadītājs, kurš izraisījis traģisko avāriju Pleskavas apgabalā, saskaņā ar sākotnējo Krievijas medijos izskanējušo informāciju, aizmidzis pie stūres.

Par to vēstī aģentūra «RIA Novosti», atsaucoties uz vietējo amatpersonu sniegto informāciju.

Zināms, ka traģiskajā avārijā dzīvību zaudēja piecas sievietes, divi vīrieši, viens bērns un vēl viens cilvēks, kura personība pagaidām nav noskaidrota.

Vairāk nekā 20 cilvēki guvuši dažāda rakstura traumas.

Aģentūras avots norādījis: «Saskaņā ar sākotnējo informāciju, ceļu satiksmes negadījums uz ceļa Maskava-Rīga Pleskavas apgabalā, kurā dzīvību zaudēja deviņi cilvēki, varēja notikt «Hyundai» autobusa vadītāja vainas dēļ,» piebilstot, ka vadītājs aizmidzis pie stūres un izbraucis pretējā braukšanas joslā.

Tikmēr Krievijas mediji ziņo, ka «Hyundai» autobusā braukuši Krievijas Liberāli demokrātiskās partijas aktīvisti, kuri atgriezās no partijas organizētā mītiņa, kas notika Maskavā.

Jau vēstīts, ka Pleskavas apgabalā, Krievijā, saduroties ar citu autobusu, avarējis uzņēmuma «Ecolines» satiksmes autobuss Rīga-Maskava.

Latvijas Ārlietu ministrijas pārstāve Līga Bergmane aģentūru BNS informēja, ka reisa Rīga–Maskava autobusa avārijā cietuši četri Latvijas valstspiederīgie, kas nogādāti slimnīcā Krievijā. Kopumā autobusā bijis 21 Latvijas valstspiederīgais. Viņa uzsvēra, ka informāciju par bojā gājušajiem Latvijas valstspiederīgajiem Latvijas konsulāts Pleskavā vēl precizē.

Saskaņā ar sākotnējo informāciju, traģiskais negadījums noticis plkst.4.15 pēc Maskavas laika, kad šosejas Maskava-Rīga 519.kilometrā, 30 kilometru attālumā no apdzīvotās vietas Pustoška frontāli sadūrušies divi autobusi – reisa autobuss no Rīgas un autobuss «Hyundai», kas bijis ceļā no Maskavas uz Sebežu.

Krievijas policijas informācija liecina, ka negadījumā vainojams «Hyundai» vadītājs, kurš iebraucis pretējā braukšanas joslā, ietriecoties Latvijas satiksmes autobusā.

Komentāri (114)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu