Vienības velobraucienā lieliskos laika apstākļos startē 5200 dalībnieki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdien skaistajā Vidzemes pilsētā Siguldā norisinājās 23. Latvijas Riteņbraucēju Vienības velobrauciens, kas pulcēja rekordlielu dalībnieku skaitu – vairāk nekā 5200 riteņbraucējus. Prestižajā LOK sporta distancē uzvarēja Rietumu – Delfin komandas pārstāvis Toms Skujiņš bet slavenais Marks Kavendišs finišēja astotajā pozīcijā.

Trīs dažādās distancēs Vienības velobraucienā kopumā startēja vairāk nekā 5200 sportiski, atraktīvi, lieli un mazi riteņbraucēji. Tik liels dalībnieku skaits pēc Latvijas Neatkarības atjaunošanas nevienā no pašmāju velo pasākumiem nebija bijis, kas tikai vēlreiz apliecina Vienības brauciena augošo popularitāti.

Ar ļoti lielu interesi tika gaidīts LOK sporta brauciens, kuru ar savu klātbūtni pagodināja arī Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš. Dalībnieku vidū, kas startēja sporta braucienā, bija virkne pasaules riteņbraukšanas zvaigznes, no kurām īpaši jāizceļ vairākkārtējais pasaules čempions un par sprinta karali dēvētais Marks Kavedišs. Distancē devās arī Igaunijas leģenda Jans Kirsipū, Latvijas profesionālis riteņbraucējs Gatis Smukulis un virkne citu pašmāju vadošo velosportistu.

Riteņbraucēji no Siguldas devās uz Cēsīm, kur norisinājās starpfinišs. Jau pie Melturiem izveidojās desmit sportistu atrāviens. Bez viņa līderu vidū bija arī Gatis Smukulis, Toms Skujiņš, Māris Bogdanovičs un citi. Lai arī grupa centās bēgļus noķert, tomēr viņiem tas neizdevās. Uzvarētājs noskaidrojās Siguldas kalnā. Ja īsi pirms kalna līderu grupas vadībā bija smiltenietis Smukulis, tad turpinājumā savu vārdu teica Rietumu – Delfin sportists Skujiņš, kurš savu pārsvaru kāpumā nostiprināja un izcīnīja uzvaru, distancē pavadot 2 stundas 18 minūtes un 25 sekundes. Otrajā vietā ierindojās Trek – DPA pārstāvis Matīss Preimanis, kurš no uzvarētāja atpalika par divām sekundēm. Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Alfa Baltic/ Unitymarahon.com riteņbraucējs Māris Bogdanovičs, Skujiņam piekāpjoties par trijām sekundēm. Slavenais Marks Kavendišs finišēja kopā ar Latvijas profesionāli Gati Smukuli, ieņemot astoto vietu.

Toms Skujiņš pēc finiša: «Esmu priecīgs par uzvaru. Temps mums distancē tika turēts pietiekoši augsts. Izšķirošo izrāvienu veicu Siguldas kalna sākuma daļā aiz Gaujas tilta. Lai arī pašam nedaudz šķita, ka konkurenti tuvojās, tomēr tas man neliedza turpināt savu uzņemto tempu un izcīnīt uzvaru.»

Dāmu konkurencē uzvaru svinēja MySport – Stevens riteņbraucēja Dana Rožlapa, kura otrajā un trešajā vietā atstāja Madaru Fūrmani un Jeļenu Dovgaļuku. Tikmēr komandu vērtējumā nepārspēti palika Rietumu – Delfin vienība.

Spraigas un aizraujošas cīņas norisinājās arī SEB MTB braucienā, kurā uzvaru 48 kilometru garajā distancē vīriešu konkurencē izcīnīja ZZK komandas riteņbraucējs

Arnis Pētersons. Viņš trasē pavadīja 1 stundu 33 minūtes un 46 sekundes, tuvāko sekotāju Raivi Zīmeli apsteidzot par 31 sekundi. Tikmēr trešo pozīciju izcīnīja Rietumu – Delfin pārstāvis Dmitrijs Sorokins. Sieviešu konkurencē triumfēja Dace Hartmane, kurai sekoja smilteniete Rūta Brakovska un Aiga Strazdiņa.

Lauvas tiesa dalībnieku startēja Itera tautas braucienā. Uz starta izgāja vairāk nekā 3500 dažāda gada gājuma riteņbraucēji. Lielai daļai no viņiem šis bija vienīgais velobrauciens gadā. Uzvaru 36,5 kilometru distancē izcīnīja Skanstes komandas tandēms, kuru vadīja Roberts Zuļgis un Raimonds Bricis (00:52:08). Otrajā vietā ierindojās Kristaps Kipurs (+00:01:42), bet trešais bija carnikavietis Jānis Kaupe (+00:01:42). Starp dāmām ātrāka bija Endija Rutule, kurai cieši sekoja Viktorija Sipoviča.

Tautas braucienā tika noteikti arī atraktīvākie un enerģiskākie braucēji. Kuplākās ģimenes balvu ieguva Ceru dzimtas pārstāvji, kuplāk pārstāvētais darba kolektīvs Vienības velobraucienā bija Latvenergo, bet pašvaldību nominācijā uzvarēja Rīga. Visbeidzot, mediju kausu ieguva Dienas žurnālists Māris Zembergs.

Latvijas Vienības velobraucienu organizēja Igo Japiņa Sporta aģentūra. Lielākie pasākuma atbalstītāji un ilggadējie partneri ir Latvijas Dzelzceļš, SEB banka, Itera Latvija, Latvenergo un Latvijas Olimpiskā komiteja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu