Keita Blanšeta: Vudijs Alens aktieriem dod brīvību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Aktrise Keita Blanšeta, kurai par lomu režisora Vudija Alena jaunākajā filmā «Jasmīnas stāsts» («Blue Jasmine») tiek prognozēta «Oscar» godalga, atklāj nianses par darbu ar izcilo kinorežisoru. 

Keita Blanšeta («Elizabete», «Neticamais stāsts par Bendžaminu Batonu», «Aviators» u.c.), jaunās filmas «Jasmīnas stāsts» pirmizrādes pasākumā darbu ar Vudiju Alenu komentē sekojoši: «Viņš aktieriem sniedz patiesi neparastas iespējas, tādējādi radot unikālas lomas. Es pat teiktu, Vudijs Alens savā ziņā izturas nevērīgi pret aktieriem, jo 99% režisora darba slēpjas viņa rakstītajā scenārijā. Viņš aktieriem dod brīvību. Viņš tur mūs garā pavadā un tad vēro, ko mēs spēsim. Un mums, aktieriem, atliek vien cerēt, ka režisoru šis sniegums apmierinās. Turklāt viņš strādā ļoti nepretenciozi, viņš nerada stresu un ir ļoti veikls režisors.»

Vudijs Alens, īstajā vārdā Alans Stjuarts Konigsbergs, ir saņēmis četras ASV Kinoakadēmijas godalgas un vairākus desmitus citu balvu, un ir viens no visu laiku produktīvākajiem filmu režisoriem un scenāristiem. Katru gadu viņš uzņem pa vienai pilnmetrāžas filmai (uz ekrāniem iznākušas jau 49 kinolentes), un patlaban režisors strādā pie projekta, kuram pagaidām nav publiskots nosaukums un kas uz ekrāniem iznāks nākamgad. Vudijs Alens par Keitu Blanšetu: «Keita ir viena no dižākajām aktrisēm pasaulē. Viņai gluži vienkārši ir talantīga, un viņā ir tāds dziļums, kuru nevar izskaidrot.»

Līdzās Keitai Blanšetai filmā «Jasmīnas stāsts» spēlē tādi izcili aktieri kā Aleks Boldvins (ar Vudiju Alenu aktieris sadarbojās režisora iepriekšējā filmā «Romai ar mīlestību»), Sallija Houkinsa («Laimīgajiem veicas») un citi. «Jasmīnas stāsts», filma par augstākās sabiedrības dāmu vārdā Jasmīna, kurai pēc šķiršanās no krāpnieka vīra un bagātības zaudēšanas nākas sākt dzīvi no jauna, uz Latvijas ekrāniem iznāk 13.septembrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu