Avārijā cietušajiem «Ecolines» pasažieriem kompensācija jāsaņem no Krievijas apdrošinātāja (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pskov.ru

«Ecolines» autobusa pasažieriem, kas bija iesaistīti naktī uz 7.septembri notikušajā avārijā, kompensācijas būtu jāizmaksā avāriju izraisījušā Krievijas autobusa apdrošinātājam, biznesa portālam Nozare.lv skaidroja «Ecolines» vadītājs Andris Podgornijs.

Viņš uzsvēra, ka «Ecolines» pārstāvji pasažieriem palīdz aizpildīt iesniegumus un noformēt dokumentus, lai tiem nebūtu jāvēršas «pa tiešo» pie Krievijas apdrošinātāja. Pagaidām nav zināms, cik lielas kompensācijas pasažieri varētu saņemt, taču esot skaidrs, ka hospitalizētajiem slimnīcas rēķini ir jāapmaksā.

Pasažieri patlaban interesējoties par kompensācijas saņemšanas iespējām, taču nekādas papildu pretenzijas neesot izvirzītas. Ja tādas būšot, kompānija tās izskatīšot.

Arī «Ecolines» autobuss bijis apdrošināts. Vienlaikus Podgornijs norādīja, ka «dzelži» patlaban viņu uztraucot vismazāk. Esot skaidrs, ka šādos gadījumos bez zaudējumiem neiztikt, jo ne viss tiekot kompensēts. Pagaidām gan neesot pat rēķināts, cik lieli zaudējumi uzņēmumam varētu būt.

Jau ziņots, ka naktī uz 7.septembrī Krievijā notikušajā traģiskajā divu autobusu sadursmē gāja bojā astoņi cilvēki - četri cilvēki «Ecolines» autobusā un četri cilvēki Krievijas uzņēmumam piederošā autobusā. Negadījumā dzīvību zaudēja trīs Latvijas pilsoņi - 1957.gadā dzimušais «Ecolines» autobusa vadītājs un 1989. un 1959.gadā dzimušas sievietes.

Ievainoti kopumā vēl vairāk nekā 20 cilvēki.

Avārijā iesaistītais autobuss «Hyundai» piederējis Sanktpēterburgas uzņēmumam «Pasažirtransavto», kura civiltiesiskā atbildība ir apdrošināta. Bojā gājušo ģimenēm kompensācijās tikšot izmaksāti divi miljoni rubļu (32 000 latu), vēsta «RIA-Novosti».

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu