KM: «Ernst&Young» liedz LNO funkciju audita publiskošanu (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renāte Briede/LETA

Saskaņā ar noslēgto līgumu starp Kultūras ministriju un SIA «Ernst&Young Baltic», ministrija nedrīkst publiskot bez saskaņošanas ar auditorkompāniju Latvijas Nacionālajā operā (LNO) veikto funkciju auditu, paziņojumā medijiem norāda KM.

Ministrija, pagājušajā nedēļā saņemot pieprasījumu publiskot audita ziņojumu, vērsās pie «Ernst &Young Baltic», lūdzot sniegt šādu atļauju. Šodien ministrija ir saņēmusi atbildes vēstuli no «Ernst&Young Baltic», kurā norādīts, ka ziņojums iekļauj konfidenciālu lielas valsts kapitālsabiedrības komercnoslēpumu un biznesa stratēģiju, tādēļ auditorkompānija nevar sniegt atļauju tās publiskošanai.

Attiecībā uz publiskajā telpā nonākušajiem funkciju audita fragmentiem KM nekādus komentārus nesniedz, taču akcentē - lai izdarītu objektīvus secinājumus, audita ziņojums ir jāvērtē kopumā, neatraujot no konteksta atsevišķas daļas. Vienlaikus KM norāda, ka audita ziņojuma publiskošana un nonākšana trešo personu rīcībā var nodarīt zaudējumus LNO.

LNO tika konstatēts aptuveni 0,5 miljonu latu iztrūkums. Balstoties uz LNO veikto funkciju auditu, ministrija panāca gandrīz divu miljonu latu papildu piešķīrumu operai gan parādu segšanai, finanšu situācijas uzlabošanai un neatliekamām investīcijām.

Saskaņā ar KM 2012.gada 1.jūnija rīkojumu Nr.6-1-136 «Par ierobežotas pieejamības informācijas statusa piešķiršanu» ziņojumam par VSIA «Latvijas Nacionālā opera» funkciju auditu tika piešķirts ierobežotas pieejamības informācijas statuss uz gadu līdz 2013.gada 1.jūnijam. Ņemot vērā iepriekš minēto, ziņojums par VSIA «Latvijas Nacionālā opera» funkciju auditu kopš 2013.gada 1.jūnija nav ierobežotas pieejamības informācija.

Ierobežojumi attiecībā uz informācijas nodošanu trešajām pusēm izriet no starp KM un SIA «Ernst&Young Baltic» 2012. gada 22.februārī noslēgtā līguma «Iepirkuma līgums par funkciju audita pakalpojumu» 10.1.punkta, kas nosaka, ka Kultūras ministrija nenodod ziņojumu trešajām personām, ja iepriekš nav saņemta SIA «Ernst&Young Baltic» rakstiska atļauja.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu