Publisko avarējušā «Ecolines» autobusa videoreģistratora fiksēto (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdienas naktī Krievijā avarējušā autobusa «Ecolines» videoreģistratora uzņemtais videomateriāls liecina, ka pretīmbraucošais autobuss negaidīti iebrauca pretējā braukšanas joslā un izvairīties no sadursmes nebija iespējams. Internetā ir publiskots uzņemtais videomateriāls.

Informācija, ka negadījumu Pleskavā izraisījis pretimbraucošais autobuss, parādījās drīz vien, tomēr tagad apstiprinājums tam gūts arī no videoreģistratora, ar kādiem ir aprīkoti visi «Ecolines» autobusi, vēsta Latvijas Televīzija.

Ierakstā, kas ir uzņēmuma rīcībā, var redzēt, ka sadursmi izraisījis pretimbraucošā autobusa vadītājs, kurš negaidīti izbraucis pretējā braukšanas joslā. «Ecolines» norāda, ka avārijas raksturu atklāj arī tas, kur sadursmes brīdī sēdējuši visi bojāgājušie.

«Bojāgājušie sēdēja [autobusa] šoferim aiz muguras. Bojāgājušie atradās tajā daļā, kurā iedrāzās otrs autobuss,» stāsta uzņēmuma «Ecolines» valdes priekšsēdētājs Andris Podgornijs.

Nav ziņu, vai visi pasažieri autobusā bija piesprādzējušies. Noteikumi paredz, ka pasažierus nemaz nedrīkst pārvadāt, ja tie drošības jotas nelieto. «Ecolines» gan norāda - trieciena smaguma dēļ tas nepasargātu minētos pasažierus, taču atzīst, ka pārējos, kas guvuši traumas - gan.

«Tieši Krievijā ir likums, ka visiem autobusiem ir jābūt aprīkoties ar siksnām, un mēs arī pasažieriem to stāstam. Un kā man šodien ir ziņojuši, tie autobusi, kas tālāk ir braukuši, stjuarti visiem ir paziņojuši, un visi piesprādzējušies - tas jau ir šodien noticis. Jo mums jau autobusi kursē, kā viņi ir kursējuši,» sacīja Podgornijs.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu