Latvijas Mākslas augstskolu asociācija: Nav pamata pieprasīt ministres demisiju (38)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Mākslas augstskolu asociācija, uzskata, ka kultūras ministre Žaneta Jaunzeme – Grende (VL-TB/LNNK) ir sevi apliecinājusi kultūras politikas un kultūrizglītības pārvaldības jomā, un nav pamata prasīt viņas demisiju.

Atklātā vēstulē medijiem asociācija norāda, ka ar ministres atbalstu kultūra ir ieņēmusi būtisku lomu Nacionālajā attīstības plānā, uzsverot kultūras kapitāla nozīmi radošā sabiedrībā, nepieciešamību nodrošināt kultūras kapitāla resursu ilgtspējīgu izmantošanu, kā arī radošo industriju lomu Latvijas tautsaimniecības attīstībā. Pateicoties Jaunzemes – Grendes pamudinājumam, ir tapušas kultūras un mākslas nozaru stratēģijas.

Asociācijas uzsver, ka īpaši svarīgs no kultūrizglītības nākotnes viedokļa ir izstrādātais kultūrpolitikas pamatnostādņu dokuments «Radošā Latvija», kurā pirmo reizi Latvijas Republikas vēsturē politikas plānošanas dokumenta ietvaros ir identificētas izglītības, radošuma un kultūrizglītības attiecības, kā arī iezīmēta visu līmeņu kultūrizglītības attīstība.

«Šo veikumu ir grūti pārvērtēt, līdz ar to Latvijas Mākslas augstskolu asociācija uzskata, ka nav pamata pieprasīt Latvijas Republikas kultūras ministres Žanetas Jaunzemes – Grendes demisiju,» paužot atbalstu ministres iesāktā darba turpināšanai, norāda asociācija.

Latvijas Mākslas augstskolu asociācija apvieno trīs mākslas augstskolas - Latvijas Mākslas akadēmiju, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju un Latvijas Kultūras akadēmiju.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu