Žagars vēršas pie sabiedrības un medijiem ar paziņojumu (307)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pēc šodien saņemtā kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) lēmuma par atcelšanu no Latvijas Nacionālās operas (LNO) valdes locekļa amata Andrejs Žagars vērsies ar paziņojumu pie sabiedrības un medijiem.

Paziņojumā Žagars dara zināmu, ka nolēmis vērsties tiesā pret kultūras ministri gan par goda un cieņas aizskaršanu, gan apstrīdot ministres lēmuma tiesiskumu.

«Esmu nolēmis vērsties pēc juridiskas palīdzības, lai izvērtētu ministres lēmuma likumību. Vērsīšos tiesā pret kultūras ministri gan par goda un cieņas aizskaršanu, gan apstrīdēšu ministres lēmuma tiesiskumu,» paudis Žagars.

Paziņojumā Žagars vēlreiz norāda, ka var tikai izteikt minējumus par viņa neapstiprināšanas LNO valdē un atbrīvošanas patiesajiem iemesliem. Viņš arī izsaka nožēlu, ka ministre nav radusi iespēju iepazīstināt viņu ar komisijas lēmumu un tikties klātienē.

Žagars uzsver - lai gan atklātā konkursa rezultātā bijis viens no trim pretendentiem, kuri guva augstāko vērtējumu, ministre ignorējusi žūrijas lēmumu un darba tiesiskās attiecības. Viņš norāda, ka joprojām nav saņēmis oficiālu LNO valdes konkursa protokolu un informāciju par rezultātiem.

Tāpat Žagars atgādina, ka pēc vairākkārtēja budžeta samazinājuma krīzes periodā pēdējo trīs gadu laikā izdevies stabilizēt finansiālo situāciju LNO. Šajā laikposmā palielinājušies ieņēmumi, līdz 98% pieauguši apmeklētības rādītāji, darbiniekiem paaugstinātas algas un 2012. gads noslēgts ar peļņu. LNO guvusi ievērojamus starptautiskus panākumus un atpazīstamību profesionālajā apritē.

«Tomēr no ministres puses esmu saņēmis personīgu izrēķināšanos un publiskus melus,» tā Žagars.

Jau ziņots, ka ar šodienu no amata atbrīvots līdzšinējais LNO direktors un valdes loceklis Andrejs Žagars. Žagars atbrīvots no amata uzticības zaudēšanas dēļ, pamatojoties uz likuma «Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām» 63.pantu.

Komentāri (307)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu