Kustība «Par kultūru» premjeram un valdībai prasa Jaunzemes-Grendes demisiju (50)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kustība «Par kultūru» nosūtījusi aicinājumu valsts augstākajām amatpersonām un valdībai pieprasīt kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) demisiju.

Šodien vakarā rakstniece Nora Ikstena, dzejniece Liāna Langa un advokāts Aldis Gobzems kustības domubiedru vārdā izplatījuši paziņojumu, kurā pauž viedokli, ka Jaunzemes-Grendes darbība kultūras ministres amatā ir bijusi konfliktējoša un liecina par neatbilstību ieņemamajam amatam tieši nepietiekamās kompetences dēļ. Tāpat Latvijas kultūras profesionāļi pastāvīgi piedzīvo neērtības sajūtu, redzot ministres izpausmes ikdienas komunikācijā un oficiālajos pasākumos kā Latvijā, tā ārvalstīs, apgalvots vēstulē.

«Mūsu valsts kultūrai nepieciešama auglīga un kompetenta, nevis bremzējoša un degradējoša kultūras politiskā vadība. Latvijas valstij un latviešu tautai vajadzīgs kompetents kultūras ministrs. Latvijas valdībā pēc iespējas ātrāk jāsāk strādāt nopietnam, kultūras jomu un pārvaldību zinošam kultūras profesionālim, kuram nozare devusi mandātu runāt tās vārdā,» uzsvērts paziņojumā.

Kustība aicina premjeru Valdi Dombrovski (V) un valdību sadzirdēt sabiedrības viedokli un nekavējoties pieprasīt nacionālajai apvienībai «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) izvirzīt jaunu kultūras ministra kandidātu.

Kustība savu lūgumu izteikusi arī Valsts prezidentam Andrim Bērziņam un Saeimai.

Jau ziņots, ka ar šodienu no amata atbrīvots līdzšinējais Latvijas Nacionālās operas (LNO) direktors un valdes loceklis Andrejs Žagars un pagaidām valdes priekšsēdētāja amatu ieņems Inese Eglīte.

Žagars atbrīvots no amata uzticības zaudēšanas dēļ.

Komentāri (50)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu