Premjers nikns uz kultūras ministri; nepalaiž viņu komandējumā (313)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) ir nepatīkami pārsteigts par kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) rīcības stilu saistībā ar Latvijas Nacionālās operas (LNO) vadības maiņu, nelaiž viņu uz semināru Igaunijā un sola «nopietnu sarunu».

Premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke aģentūrai LETA atklāja, ka jo īpaši Dombrovski pārsteidz tas, ka ministre šādi rīkojusies, slimojot. Ministre gan vakar atsūtījusi premjera birojam informāciju, ka vairs nav slima, un līdz ar to bijusi tiesīga parakstīt rīkojumu par LNO līdzšinējā direktora Andreja Žagara atbrīvošanu no amata.

Vienlaikus ministre arī lūgusi premjeram viņu nosūtīt komandējumā, taču Dombrovskis šo rīkojumu neparakstīs un neļaus ministrei doties uz semināru Igaunijā.

Sagaidāms, ka tuvākajā laikā notiks premjera un kultūras ministres saruna, kas būšot «visai nopietna».

Jau ziņots, ka Žagars atbrīvots no amata uzticības zaudēšanas dēļ, pamatojoties uz likuma «Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām» 63.pantu. Ņemot vērā Žagara sasniegumus radošajā jomā un viņa ilggadējo darba pieredzi starptautiskās sadarbības veidošanā, ministre jaunajai valdei ļāvusi piedāvāt viņam amatu, kurā viņa pieredze būtu noderīga LNO turpmākai izaugsmei.

Pēc vakar saņemtā kultūras ministres lēmuma par atcelšanu Žagars un viņa padomnieks muzikālajos jautājumos Arturs Maskats nolēmuši vērsties pie juristiem, lai izvērtētu visas šī lēmuma detaļas. Žagars arī apliecināja, ka vērsīsies tiesā pret kultūras ministri par goda un cieņas aizskaršanu, kā arī par melīgas informācijas paušanu.

Ziņots arī, ka kultūras ministre izveidojusi LNO valdi, kurā iecelta mārketinga speciāliste Inese Eglīte un Latvijas Televīzijas kultūras raidījumu satura redaktore muzikoloģe Daina Markova. Valdes vadīšana uzticēta Eglītei.

Komentāri (313)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu