Dombrovskis kļuvis «skabargaināks» (57)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Premjers Valdis Dombrovskis («Vienotība») savos izteikumos un darbībā pēdējo mēnešu laikā kļuvis asāks, vērtē «Latvijas Faktu» direktors sociologs Aigars Freimanis.

«Viņa attieksmē ir lūzums. Līdz šim viņš parasti visu ir iepinis garā pārspriedumu vatē un mēģinājis konfliktus dzēst, līdz šim viņš nebija parādījies kā cilvēks, kurš labi jūtas konfrontācijas situācijās. Viņš drīzāk ir orientēts uz kompromisiem ar ļoti labi saprotamu motivāciju - saglabāt valdošās koalīcijas stabilitāti, turpināt realizēt lielā mērā savu politiku, bet pēdējie trīs mēneši rāda, ka viņš ir kļuvis daudz asāks, skabargaināks. Viņš pārāk neizvēlas izteikumus, spriežot par atsevišķu politiķu un koalīcijas partneru teikto,» aģentūrai BNS sacīja sociologs.

Lēmumam par neuzticības izteikšanu kultūras ministrei Žanetei Jaunzemei - Grendei (Nacionālā apvienība), «sava artava varētu būt arī '«Vienotības» valdei», norāda eksperts.

Jau ziņots, ka premjers Dombrovskis piektdien uzdeva Nacionālajai apvienībai (NA) virzīt citu kultūras ministra amata kandidātu Jaunzemes - Grendes vietā pēc satricinājumiem nozarē ar jaunu operas valdes iecelšanu un ilggadējā operas direktora Andreja Žagara atlaišanu. Taču viņš norādīja, ka ministrei konflikti bijuši arī iepriekš.

Tāpat jau vēstīts, ka Dombrovskis premjera amatā ir kopš 2009.gada 12.marta un šogad 30.augustā kļuva par ilglaicīgāko premjeru Latvijas vēsturē, šajā amatā esot jau trešo termiņu pēc kārtas.

Komentāri (57)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu