Brigmanis: Premjers parādījis nacionālajai apvienībai tās īsto vietu (283)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pieprasot kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) demisiju, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) parādījis nacionālajai apvienībai «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) tās īsto vietu.

Nacionālā apvienība līdz šim koalīcijā esot bijusi iekšējā opozicionāra lomā un nemitīgi turpinājusi izvirzīt visādas prasības un ultimātus. Ar šo soli premjers to ir pārtraucis un nacionālajai apvienībai šī loma atņemta.

Premjers parādīja, ka nacionālā apvienība tā turpmāk nevarēs rīkoties. Turpmāk esot skaidrs, ka VL-TB/LNNK vairs nevarēs riskēt, jo Dombrovskis šādus soļus var spert arī turpmāk.

Brigmanis pauda šaubas, vai nacionālā apvienība aizstāvēs savu ministri. Tai priekšā stāvot ļoti grūts uzdevums - izlemt, kā tālāk rīkoties.

Jau ziņots, ka Dombrovskis nolēmis atlaist Jaunzemi-Grendi un prasa nacionālajai apvienībai izvirzīt jaunu kultūras ministra amata kandidātu.

Formālais gala lēmums tiks pieņemts pirmdien, 16.septembrī. Pirms tam par to tiks informēti koalīcijas partneri.

«Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa norādīja uz kultūras ministres nespēju sadarboties ar nozari, kas, pēc Āboltiņas domām, ir pietiekams iemesls ministres demisijai.

Komentāri (283)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu