NA vēlētāji Jaunzemi-Grendi nesaista ar viņas partiju (135)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nācionālās apvienības (NA) vēlētāji atlaisto kultūras ministri Žaneti Jaunzemi-Grendi ((VL-TB/LNNK) nesaista ar viņas partiju un skandāli, kas līdz šim apvijuši ministri, partijas reitingus nav ietekmējuši, tie pat ir auguši, vēsta TV3 raidījums «Nekā personīga»

Jaunzemes-Grendes krišana no ministres krēsla gan vēl ir pārāk svaigs notikums, lai sociologi būtu paspējuši novērtēt tā sekas, taču papētot kopējo reitingu ainu ilgākā periodā, redzams, ka ministre arī līdz šim nebija populārāko valdības politiķu vidū.

Taču ne tas, ne arī iepriekšējie skandāli ap viņas darbību NA atbalstītāju daudzumu īpaši neietekmēja. Piemēram, pagājušā gada maijā, kad Jaunzeme-Grende konfliktēja ar rakstniekiem un «Kultūras alianses» dalībniekiem, nacionāļu reitings palika bez īpašām izmaiņām.

To, ka vēlētāji kultūras ministri nesaista ar viņas partiju, vēl spilgtāk apliecināja otrs skandāls - gadu mijā, kad ministrei tika pārmesta nelietderīga valsts naudas šķiešana komandējumam uz Austrāliju. Firmas SKDS sociologi fiksējuši, ka tieši tobrīd NA reitings nevis nokritās, bet gluži pretēji – pieauga.

Pēdējais augustā SKDS veiktais pētījums rāda, ka zaudētāji drīzāk ir «Vienotība». Kopējais vietu sadalījums nav mainījies - pirmie tradicionāli ir Saskaņas centrs ar 24,5%, otrajā vietā Zaļie zemnieki ar 12,3%, trešajā – «Vienotība» ar 10,1%, ceturtajā nacionāļi ar 9,4% un beigās Reformu partija ar 2,9 %. Krītoši reitingi ir tikai reformistiem, bet visvairāk «Vienotībai», kas mēneša laikā zaudējusi 2%. RP reitings mēneša laikā kritis no 3,7% uz 2,9%. SC reitings kāpis no 23,9% uz 24,5%. ZZS reitings mēneša laikā kāpis no 10,6% uz 12,3%, bet VL!-TB/LNNK no 8,5% uz 9,4%.

Komentāri (135)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu