Nekāds «saldais liktenis» jauno kultūras ministru nesagaida (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nekāds «saldais liktenis» jauno kultūras ministru nesagaida, Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» sacīja politologs Ivars Ījabs.

«Šobrīd būs diezgan grūti sameklēt cienīgu kandidātu kultūras ministra amatam, jo tuvojas vēlēšanas un ir skaidrs, ka nekāds saldais liktenis šo kultūras ministru negaida,» sacīja Ījabs.

Viņš atzīmēja, ka šobrīd Nacionālajā apvienībā (NA) ir izteikts kadru trūkums, taču tā nav tikai NA problēma vien.

Politologs neuzskata, ka kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes atlaišana no amata novedīs pie valdības krišanas, jo diez vai NA gribēs, lai Andreja Žagara dēļ krīt valdība. Drīzāk viņi no koalīcijas aizietu termiņuzturēšanās atļauju dēļ.

Jau ziņots, ka Nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) politiķi šodien izlems, kā tālāk rīkoties pēc tam, kad premjers izteicis neuzticību apvienības kultūras ministrei Žanetei Jaunzemei-Grendei.

Lēmums tiks pieņemts nacionālās apvienības apvienotajā valdes un frakcijas slēgtajā sēde, kas notiks plkst.17.30 apvienības birojā Rīgā, Kaļķu ielā. Pēc tikšanās tiks sniegta informācija par apvienības tālāko darbību valdībā, aģentūrai LETA pastāstīja VL-TB/LNNK preses sekretāre Laila Ozoliņa.

Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Einārs Cilinskis aģentūrai LETA sacīja, ka nedēļas nogalē politiķiem ir notikušas savstarpējas sarunas, taču nav pieņemti nekādi lēmumi par tālāko partijas rīcību. Lēmums par tālāko rīcību šodien tiks pieņemts valdes sēdē.

Cilinskis atturējās paust savu personīgo viedokli, kā partijai būtu jārīkojas pēc neuzticības izteikšanas kultūras ministrei. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka pašlaik visbūtiskākais jautājums ir panākt valdībā vienošanos par 2014.gada valsts budžetu. Nacionālā apvienība jau ir izteikusi savas prasības nākamā gada budžeta kontekstā, un ir svarīgi tikt skaidrībā ar tām. Pēc Cilinska domām, otrs būtisks jautājums ir operā konstatētie finanšu pārkāpumi, uz kā pamatojās Jaunzemes-Grendes lēmums atbrīvot no amata operas direktoru Andreju Žagaru.

Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš aģentūrai LETA pauda viedokli, ka valdes sēdē, visdrīzāk, tiks runāts par premjera argumentiem, kas bijuši pamatā neuzticības izteikšanai ministrei. Bērziņš nedomā, ka šodien nacionālā apvienība varētu apspriest kādus kultūras ministra amata kandidātus.

Par tālāko darbu valdībā šodien tiks runāts arī valdību veidojošo partiju koalīcijas padomes sēdē.

Jau ziņots, ka premjers piektdien pieprasīja kultūras ministres Jaunzemes-Grendes demisiju. Šādu lēmumu viņš pieņēma divas dienas pēc tam, kad kultūras ministre bija atbrīvojusi no amata Latvijas Nacionālās operas direktoru Žagaru uzticības zaudēšanas dēļ.

Dombrovskis aicinājis nacionālo apvienību izvirzīt jaunu kultūras ministra amata kandidātu. Premjers arī aicina nacionālo apvienību uz konstruktīvu darbu valdībā.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu