NA valde par turpmāku rīcību šodien vēl nelems (74)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) valdes un frakcijas pārstāvji šodien Kultūras ministrijā (KM) tiksies ar Kultūras alianses pārstāvjiem, kā arī ministrijas darbiniekiem, savukārt VL-TB/LNNK valdes sēde notiks trešdien, 18.septembrī.

Līdz ar to lēmumu par situāciju saistībā ar kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) demisiju nacionālās apvienības valde varētu pieņemt trešdien. Tāpat valdes sēdē tiks diskutēts arī par rīcību kontekstā ar nākamā gada budžetu, aģentūrai LETA sacīja nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Savukārt šodien plkst.17.30, kad sākotnēji bija paredzēta valdes sēde, nacionālās apvienības pārstāvji ar Kultūras aliansi diskutēs par Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) lēmumu pieprasīt ministres demisiju. VL-TB/LNNK vēlētos dzirdēt Kultūras alianses pārstāvju viedokli par šo situāciju, kā arī viņu domas par tālāko rīcību, pastāstīja Bērziņš.

Politiķis arī piebilda, ka pēc sarunas ar Kultūras alianses pārstāvjiem nacionālās apvienības valdes locekļi varētu neformāli diskutēt arī savā starpā.

Jau ziņots, ka premjers piektdien pieprasīja kultūras ministres Jaunzemes-Grendes demisiju. Šādu lēmumu viņš pieņēma divas dienas pēc tam, kad kultūras ministre bija atbrīvojusi no amata Latvijas Nacionālās operas direktoru Žagaru uzticības zaudēšanas dēļ. Šorīt Dombrovskis parakstījis rīkojumu par Jaunzemes-Grendes atbrīvošanu no amata.

Premjera rīkojumā teikts, ka viņš Jaunzemi-Grendi atbrīvo no darba ar šodienu, 16.septembri. Rīkojums parakstīts īsi pirms Ministru kabineta komitejas sēdes. Jaunzeme-Grende uz sēdi nebija ieradusies.

Savukārt no rītdienas, 17.septembra, uz laiku līdz jauna ministra iecelšanai kultūras ministra pienākumus pildīs tieslietu ministrs Jānis Bordāns (VL-TB/LNNK).

Dombrovskis aicinājis nacionālo apvienību izvirzīt jaunu kultūras ministra amata kandidātu. Premjers arī aicina nacionālo apvienību uz konstruktīvu darbu valdībā.

Komentāri (74)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu