Dombrovskis un Parādnieks apmainās ar pārmetumiem (363)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ja Nacionālā apvienība (NA) trešdienas valdes sēdē nepieņems lēmumu par turpmāko rīcību saistībā ar atlaisto kultūras ministri Žanetu Jaunzemi - Grendi (NA), rīkosim politiskās konsultācijas, pirmdien pēc koalīcijas sēdes žurnālistiem sacīja premjers Valdis Dombrovskis («Vienotība»).

«Es pieņēmu Nacionālās apvienības informāciju par to, ka viņi lēmumu par tālāko rīcību šajā kontekstā plāno pieņemt trešdien. Vienojāmies, ja nepieciešams, tad pēc tam rīkosim papildu politiskās konsultācijas,» teica premjers.

Savukārt NA pārstāvis Imants Parādnieks norādīja, ka «Vienotība», atbrīvojot kultūras ministri no amata, parāda, ka grib vadīt visas ministrijas.

«Katra diena mūs tuvina pozitīvam risinājumam, izņemot varbūt dažas citas dienas. Šobrīd izskatās, ka «Vienotība» labprāt vadītu visas ministrijas un noteiktu dienaskārtības katrā no jomām - gan kultūrā, gan satiksmē, gan visur citur. Bet nu ir tā, kā ir. Es ceru, ka mēs koleģiāli vienosimies,» teica Parādnieks.

Tam nepiekrita Dombrovskis, sakot, ka NA paralēli labklājības ministrei Ilzei Viņķelei («Vienotība») cenšas vadīt Labklājības ministriju, netieši norādot, ka runa ir par strikto pozīciju demogrāfijas problēmu risināšanā.

Tāpat premjers piebilda, ka Kultūras ministrijai (KM) piešķirtais finansējums no nākamā gada budžeta paliek spēkā.

Par iespējamiem kultūras ministra amata kandidātiem Parādnieks runāja izvairīgi.

«Līdz lēmuma pieņemšanai notiek daudz un dažādas sarunas, bet tikai ar lēmuma pieņemšanu var skaidri pateikt, kāda būs tālākā rīcība,» viņš pauda.

Tikmēr NA līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars pirmdien sacīja, ka apvienība par turpmāko darbību valdībā izlems līdz ar nākamā gada budžeta pieņemšanu Saeimā.

Precīzu laiku, kad tieši NA varētu pieņemt lēmumu par savu turpmāko darbību valdībā, kā arī jaunā kultūras ministra amata kandidāta nominēšanu Dzintars neminēja.

Pirmdienas rītā premjers oficiāli atbrīvoja no amata kultūras ministri. No otrdienas kultūras ministra pienākumus no pildīs Jaunzemes - Grendes partijas biedrs Bordāns.

Pemjers piektdien uzdeva NA virzīt citu kultūras ministra amata kandidātu Jaunzemes - Grendes vietā pēc satricinājumiem nozarē ar jaunu operas valdes iecelšanu un ilggadējā operas direktora Andreja Žagara atlaišanu. Premjers Jaunzemi Grendi atlaida arī citu konfliktu dēļ ar nozari, kas ministrei bijuši iepriekš.

NA par turpmāko rīcību spriedīs trešdien, savukārt pirmdien partija uzklausīja Kultūras aliansi un KM pārstāvjus.

Komentāri (363)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu