Berlīnes zoodārzs iegūst tiesības uz polārlāča Knuta preču zīmi (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Berlīnes zoodārza rīcībā paliks tiesības uz polārlāča Knuta vārdu, pirmdien lēma Eiropas Savienības Vispārējā tiesa.

Luksemburgā bāzētās tiesas lēmums nozīmēja uzvaru pār britu kompāniju «Knut IP Management Ltd», kas vēlējās pieteikt preču zīmi «Knut - der Eisbaer» («Knuts - polārlācis») un izvietot to uz dažādām precēm.

2006.gada decembrī dzimušais Knuts kļuva slavens pēc tam, kad to bija pametusi māte. Kopēja uzaudzinātais lācis piesaistīja lielu mediju uzmanību.

Slavas kulminācijā viņš parādījās uz žurnāla «Vanity Fair» vāka un vācu pastmarkām, radot Berlīnes zoodārzam miljoniem eiro lielu peļņu.

2011.gadā viņš nomira no smadzeņu bojājuma, un fani viņa agrākajā mītnē atstāja ziedus, dzejoļus un fotogrāfijas. Pērn tika uzcelta skulptūra «Sapņotājs Knuts».

Eiropas Savienības Vispārējā tiesa pirmdien atrisināja zooloģiskā dārza strīdu ar britu kompāniju, kas 2007.gadā pieteicās preču zīmes reģistrācijai, lai pēc tam to lietotu apģērbu, apavu, sporta piederumu un citu preču tirdzniecībai.

Berlīnes zoodārzs iebilda, ka tā tiekot jaukta ar Vācijā reģistrēto preču zīmi «Knud». Ar nedaudz izmainītu lāča vārdu tiek pārdoti dažādi produkti, tostarp grāmatas, spēles un rotaļlietas.

Tiesa piekrita, ka «vācu valodā runājošajos reģionos patiešām varētu rasties pārpratumi».

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu